Το πλοίο «Open Arms», που μεταφέρει από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδας της Γάζας, προσεγγίζει το λιμάνι της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ που μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK), έφτασε στη θαλάσσια περιοχή και προσεγγίζει τις ακτές της Γάζας για να ξεκινήσει διαδικασία εκφόρτωσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ένα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το «Jennifer», το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, και που βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή για τη Γάζα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ όμως, ότι αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτωσης όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας, με όγκο 500 τόνους, στο πλοίο.

Ένα δεύτερο πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα από την Κύπρο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η παράδοση και η διανομή της βοήθειας από τη στιγμή που το πλοίο θα είναι έτοιμο να ξεφορτώσει στη Γάζα.

Οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ έχουν κάνει λόγο για τεράστια εμπόδια που δυσχεραίνουν τη διανομή προμηθειών σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.