Ένα συνηθισμένο βράδυ μιας ραδιοφωνικής παραγωγού πήρε ασυνήθιστη τροπή, με κομάντο της αστυνομίας να εισβάλουν με προτεταμένα όπλα στο σπίτι της, επειδή είχε γίνει στόχος μια αδίστακτης συμμορίας.

Το περιστατικό αφορά την Kim Komando που είναι διάσημη στις ΗΠΑ και έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, με την ίδια να γράφει σχετικό άρθρο στη New York Post.

«Ο σύζυγός μου και εγώ ετοιμαζόμασταν να φάμε. Ήμασταν στην κουζίνα και μαγειρεύαμε, όταν ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο πάνω από το κεφάλι μας. Βγήκαμε στη βεράντα και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε, μέλη της ειδικής ομάδας SWAT μπήκαν στο σπίτι και φώναξαν «ακίνητοι και δεν πυροβολούμε», μέχρι να εξακριβώσουν ότι βρήκαν τους ιδιοκτήτες και δεν ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές.

Εφόσον διενεργήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος και εντοπίστηκε ένας παρεμβολέας κινητής τηλεφωνίας που δεν ανήκε στους ιδιοκτήτες, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την παραγωγό, πως ήταν στόχος αδίστακτης συμμορίας από τη Λατινική Αμερική και ότι σε λίγη ώρα θα γινόταν ληστεία.

Τελικά, το χτύπημα δεν έγινε ποτέ, αφού η συμμορία παρακολουθούσε τις κινήσεις των αρχών, με αποτέλεσμα να ληστέψει την οικία ενός γείτονα, παίρνοντας 25.000 δολάρια σε μετρητά και τιμαλφή με αξία άνω των 100.000 δολαρίων.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Η Kim Komando χαρακτήρισε κινηματογραφική την εμπειρία που βίωσε και πως οι αρχές την ενημέρωσαν διεξοδικά για τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, αλλά και για τους λόγους που αστυνομικοί μπήκαν απροειδοποίητα σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είναι συμμορία από τη Λατινική Αμερική και στρατολογεί μέλη που δεν έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Έπειτα, παρακολουθούν για καιρό τα υποψήφια θύματα που είναι πλούσιοι και τοποθετούν κρυφά παρεμβολείς στα σπίτια τους, ώστε να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και τα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, εισβάλλουν χωρίς όπλα και είτε αρπάζουν ό,τι βρουν, είτε κρατούν όμηρο κάποιο άτομο στο σπίτι για να μάθουν το μέρος με τα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν οπλοφορούν, φέρεται να δυσκολεύει το έργο των αρχών, αφού δεν μπορούν να απαγγείλουν βαριές κατηγορίες και σε έξι μήνες είναι ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι συνήθως.