Οι συνεργάτες του αποθανόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αναζητούν έναν χώρο όπου οι υποστηρικτές του να μπορούν να τον αποχαιρετίσουν δημόσια, έγραψε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, στο κοινωνικό δίκτυο X.

Η Γιάρμις δήλωσε πως η ιδέα είναι να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ξεχωριστά από την κηδεία, μέχρι το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας. Οι διευθετήσεις για την κηδεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του προχθές, Σάββατο.

Ο Ναβάλνι ήταν κοντά στην απελευθέρωσή του λίγο πριν πεθάνει

Ο Ρώσος πολιτικός ήταν κοντά στην απελευθέρωσή του στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων λίγο πριν πεθάνει, δήλωσε τη Δευτέρα ένας στενός σύμμαχός του, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της οικογένειας και των υποστηρικτών του ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον σκότωσε.

Μιλώντας στο YouTube, η Μαρία Πεβτσίχ δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την ανταλλαγή του Ναβάλνι και δύο ανώνυμων αμερικανών υπηκόων με τον Βαντίμ Κρασίκοφ, έναν εκτελεστή της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB που βρίσκεται στη φυλακή στη Γερμανία, βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο τη στιγμή του θανάτου του.