Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα στο Κάνσας Σίτι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη νίκη των Kansas City Chiefs στο Super Bowl, ανακοίνωσε η αστυνομία αυτής της πόλης του Μιζούρι, στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πυροβολισμοί έπεσαν περιμετρικά του (σιδηροδρομικού σταθμού) Union Station. Παρακαλώ απομακρυνθείτε από την περιοχή», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάνσας Σίτι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι προσπαθεί «ακόμη να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων».

Στις εικόνες που μεταδίδονται φαίνονται αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια να τρέχουν μέσα σε θέατρο του Κάνσας. Άνθρωποι τρέχουν να φύγουν από τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στον σταθμό Union Station και ζητήθηκε από το κοινό να εγκαταλείψει την περιοχή ενώ αναφέρεται πως «αρκετοί άνθρωποι χτυπήθηκαν», χωρίς να είναι σαφές σε τι κατάσταση είναι.

Σύμφωνα με το Fox 4 KC και όπως αναφέρθηκε λίγο μετά τις 23:00 (ώρα Ελλάδος) τουλάχιστον ένας από τους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν πέθανε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Κάνσας Σίτι ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πάνω από 10 θύματα μετά από πυροβολισμό σε συγκέντρωση για τον εορτασμό της νίκης του Chiefs Super Bowl.

Η αστυνομία είπε ότι δύο ένοπλοι τέθηκαν υπό κράτηση για «περισσότερη έρευνα».

Η στιγμή των πυροβολισμών

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή των πυροβολισμών που ξεκίνησαν περίπου στο τέλος της παρέλασης. Στα πλάνα φαίνεται ο κόσμος να τρέχει σε πανικό να ξεφύγει.