Με το.. αριστερό φαίνεται ότι ξεκίνησε η νέα χρονιά για το παγκοσμίου φήμης Χάρβαρντ. Πρόσφατα η πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Κλοντίν Γκέι παραιτήθηκε αφού αντιμετώπισε κατηγορίες για λογοκλοπή, έχοντας προηγουμένως δεχθεί οξεία κριτική για τα αντισημιτικά σχόλιά της. Τώρα η κορυφαία σχολή μόλις έχασε έναν σημαντικό δωρητή.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel, Κεν Γκρίφιν, ένας από τους δισεκατομμυριούχους αποφοίτους του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις δωρεές του προς το Ivy League.

«Δεν ενδιαφέρομαι να υποστηρίξω το ίδρυμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MFA Network στο Μαϊάμι την Τρίτη, όπως μεταδίδει το BusinessInsider.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του πλήγματος, υπολογίζεται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2023, οι δωρεές του Γκρίφιν προς το Πανεπιστήμιο ανέρχονταν συνολικά σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Harvard Gazette.

Ο Γκρίφιν υποστήριξε ότι το Χάρβαρντ παράγει πλέον μόνο «κλαψιάρικες χιονονιφάδες» και έχει τελειώσει με τις δωρεές εκτός και αν αποφασίσει το σχολείο να «συνεχίσει τον ρόλο του, εκπαιδεύοντας νέους άνδρες και γυναίκες να είναι ηγέτες και να επιλύουν προβλήματα».

Δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που γυρνά την πλάτη στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο. O Μπιλ Άκμαν, ο διασημότερος εκ των διαχειριστών hedge fund, με αμύθητη περιουσία και απόφοιτος του Χάρβαρντ ήταν ηγέτης της εκστρατείας που πίεσε την Κλοντίν Γκέι να παραιτηθεί λόγω της κατάθεσής της για τους Εβραίους – αλλά και των κατηγοριών για λογοκλοπή.