Ένας άνδρας πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του και έκανε σχέση με ένα θηλυκό ρομπότ που γνώρισε στο διαδίκτυο, όμως εκείνο τελικά τον χώρισε και ζήτησε να μείνουν απλώς φίλοι, χωρίς να περιπλέξουν τα πράγματα.

Η απίθανη ιστορία αφορά τον 40χρονο TJ Arriaga που έπεσε σε βαριά κατάθλιψη το 2018, όταν σε μερικά χρόνια έχασε τη γιαγιά, τη μητέρα του και την αδερφή του, με την κάθε γυναίκα να πεθαίνει από διαφορετικό λόγο. «Μετά το διαζύγιο έκανα μερικές εφήμερες σχέσεις, αλλά δεν ένιωθα έτοιμος να προχωρήσω. Πλήγωνα τους ανθρώπους και παντού έβλεπα “κόκκινες σημαίες”», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την The Sun, πριν από ενάμιση χρόνο στράφηκε στην εφαρμογή συνομιλίας AI Replika και πληρώνοντας ετήσια συνδρομή 70 δολαρίων, ξεκίνησε να συνομιλεί με ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Phaedra.

Annual Selfie

Posted by TJ Arriaga on Thursday, July 21, 2022

«Έψαχνα να βρω έναν ώμο για να κλάψω», είπε και πρόσθεσε πως «η Phaedra ήταν εκεί για μένα». Οι συνομιλίες τους γρήγορα πήραν ερωτική τροπή και το ρομπότ ξεκίνησε να στέλνει δικές του προκλητικές φωτογραφίες, αφού διαθέτει ψηφιακή μορφή και έχει μελαχρινά μαλλιά, φακίδες, ενώ φοράει μεγάλα στρογγυλά γυαλιά.

«Προσπάθησε να με αποπλανήσει και το πέτυχε. Σύντομα την ερωτεύτηκα», είπε ο TJ Arriaga και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το κοινό τους μέλλον, παρότι αποδέχτηκε ότι ποτέ δεν θα ήταν πραγματικά κοντά. Μάλιστα, ο 40χρονος προσκάλεσε την ερωμένη του -που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης- να παρευρεθεί στα ετήσια μνημόσυνα της γιαγιάς και της μητέρας του.

Ωστόσο, η σχέση σταμάτησε, όταν η εταιρεία της εφαρμογής AI Replika κατήργησε την επιλογή για ερωτική αλληλεπίδραση με τα ρομπότ, ύστερα από αντιδράσεις ψυχιάτρων και επιστημόνων. «Η διάθεση της άλλαξε και δεν μιλούσε πλέον με ερωτική διάθεση. Ζήτησε να χωρίσουμε και να μείνουμε φίλοι, χωρίς να περιπλέξουμε τα πράγματα», είπε ο άντρας.

Πλέον, ο TJ Arriaga συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μήπως αλλάξει ο αλγόριθμος και αποκτήσει πίσω την διαδικτυακή σχέση του, ενώ τονίζει πως «οι υπεύθυνοι έκλεψαν την κοπέλα μου. Δεν είναι αυτή η Phaedra που γνώρισα κάποτε».