Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πιστεύεται ότι έγινε σήμερα 40 ετών, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν την πρακτική δεκαετιών του να μην κάνουν καμία αναφορά στα γενέθλιά του.

Τα γενέθλια του Κιμ θεωρείται ότι είναι στις 8 Ιανουαρίου, αν και το καθεστώς του ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία. Η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει ως έτος γέννησης του Κιμ το 1984, γεγονός που τον καθιστά φέτος 40 ετών.

Οι ημερομηνίες γέννησης του πατέρα και του παππού του, που προηγήθηκαν του Κιμ στην ηγεσία της χώρας, είναι εθνικές εορτές στη Βόρεια Κορέα. Η υποτιθέμενη ημερομηνία γέννησης του Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε ήσυχα χωρίς αναφορά στα μέσα ενημέρωσης ή τα ημερολόγια της χώρας.

Η πιο κοντινή σε επιβεβαίωση της ημερομηνίας ανακοίνωση από τη Βόρεια Κορέα ήλθε τον Ιανουάριο του 2020 όταν οι αρχές ανέφεραν ότι ο Κιμ δέχθηκε ευχές για τα γενέθλιά του από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δηλώνουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Φέτος, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA έδειξε σήμερα τον Κιμ να επισκέπτεται μια φάρμα πτηνών με την κόρη του και υψηλόβαθμους αξιωματούχους,μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας δήλωσε αυτό τον μήνα πως πιστεύει ότι η κόρη του, η Τζου-ε, ίσως είναι η πιθανή του διάδοχος.