Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, όπου νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός την ώρα της προσγείωσης επιβατικού αεροσκάφους της Japan Airlines. Κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε σε αυτό.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την πτήση 516, η οποία έχει τυλιχτεί στις φλόγες, στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Japan Airlines συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Ακτοφυλακής, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι 379 επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Ωστόσο, το TBS μετέδωσε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής, αγνοούνται.

Οπτικό υλικό που μετέδωσε το δίκτυο δείχνει φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Επίσης πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα.

Δείτε εικόνες μέσα από το αεροπλάνο…