Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, έδωσε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι ο πατέρας του ποτέ δεν ενεπλάκη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, πόσο μάλλον να τον προστατεύσει.

«Επιτρέψτε μου να πω όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, ο πατέρας μου δεν ενεπλάκη ποτέ οικονομικά στις δραστηριότητές μου», διαβεβαίωσε ο 53χρονος, σε αυστηρό ύφος, δήλωσε στη συνέντευξη που δόθηκε μπροστά από το κτίριο του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Ούτε όταν ήμουν δικηγόρος, ούτε όταν ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του ουκρανικού κολοσσού Burisma, ούτε όταν συνεργαζόμουν επιχειρηματικά με έναν Κινέζο, ούτε όταν έκανα επενδύσεις εδώ ή στο εξωτερικό και σίγουρα ούτε όταν ήμουν καλλιτέχνης», επισήμανε.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που πλειοψηφούν σε ένα από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν διατελούσε αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα (2009-2017) προκειμένου να επιτρέψει στον γιο του να προχωρήσει σε αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα και την Ουκρανία.

Για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε μια έρευνα στο Κογκρέσο με αίτημα την αποπομπή του, την οποία σκοπεύουν να επισημοποιήσουν αργότερα σήμερα.