Όπως αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, το οποίο επικαλείται το Al Jazeera, οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτώσει δεκάδες Παλαιστίνιους σε όλη τη Γάζα τις τελευταίες ώρες, μεταξύ των οποίων:

  • Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση με στόχο ένα σπίτι στη Χαν Γιουνίς.
  • Αρκετοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού σε ένα σπίτι στη Μπανί Σουχάιλα, ανατολικά της Χαν Γιουνίς.
  • Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Νουζεϊράτ στην κεντρική Γάζα.
  • Στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν οικιστικά συγκροτήματα σε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων.
  • Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί κοντά στο Ινδονησιακό νοσοκομείο.

Ο παρακάτω χάρτης της Λωρίδας της Γάζας δείχνει τα χτυπήματα που έχουν καταγραφεί από τις 7 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων ύστερα από βομβαρδισμό στη Ράφα

Σκάβουν με τα γυμνά τους χέρια στα συντρίμια

Στη Τζαμπάλια, πολλοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση σήμερα το πρωί, ενώ εκατοντάδες εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να προσπαθούν να ξεθάψουν όποιον μπορούν να σώσουν κάτω από τα ερείπια, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν πολλά κτίρια. Χρησιμοποιώντας τα γυμνά τους χέρια και πρωτόγονα εργαλεία, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν πριν χάσουν εντελώς κάθε ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Η Τζαμπάλια είναι ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς. Έχει υποστεί πολλές επιθέσεις αυτές τις τελευταίες ημέρες καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας.