Μια σατιρική εκπομπή στο Ισραήλ χλεύασε τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει το BBC τον πόλεμο στη Γάζα, αφού Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Μέσο ότι επικεντρώνεται στα νεκρά παιδιά των Παλαιστινίων και όχι στους νεκρούς Ισραηλινούς μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η εκπομπή «Eretz Nehederet» δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας περίπου τρεισήμισι λεπτών και σύμφωνα με την Jerusalem Post δείχνει τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, να μιλάει με παρουσιάστρια.

«39 ημέρες αφότου οι άνδρες της Χαμάς επιτέθηκαν ειρηνικά στο Ισραήλ, έχουμε τώρα μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ηγέτη της» είπε η παρουσιάστρια και πρόσθεσε πως «κύριε Σινουάρ, καταλαβαίνω ότι τώρα εργάζεστε για μια κατάπαυση του πυρός».

«Το μόνο που λέμε είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στην κατάπαυση του πυρός. Η κατάσταση στη Γάζα είναι τρομερή, Ρέιτσελ. Όλοι οι αθώοι πολίτες τρέχουν έξω από την πόλη, οπότε μένουμε χωρίς προστασία», απάντησε στη συνέχεια ο Γιαχία Σινουάρ.

«Χωρίς καθόλου ανθρώπινες ασπίδες. Τόσο άδικο» σχολίασε η παρουσιάστρια, για να λάβει την απάντηση: «Τόσο άδικο. Και τα νοσοκομεία μας, Ρέιτσελ, τα σχολεία μας, τελείωσαν όλα από ρουκέτες. Πώς υποτίθεται ότι σκοτώνουμε Εβραίους έτσι; Με διαλέξεις; Παρακαλώ τον κόσμο, χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός. Είμαστε κουρασμένοι, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Μην ξεχνάτε, ξεκινήσαμε μια μέρα νωρίτερα από τους Ισραηλινούς».

«Τόσο άδικο. Τόσο άδικο» συμφώνησε η παρουσιάστρια πριν ζητήσει από τον Σινουάρ να σωπάσει ένα μωρό που έκλαιγε πίσω του. Τότε, ο Σινουάρ είπε ότι ήταν ένα μωρό από το Ισραήλ και δεν είχε κοιμηθεί καλά από τότε που το απήγαγαν, με την γυναίκα να λέει: «υπάρχει ένα Ισραηλινό μωρό που σε βασανίζει λόγω της στέρησης ύπνου; Καταλαμβάνει το σπίτι σου; Τόσο άδικο. Τόσο άδικο… Και ο κόσμος δεν κάνει απολύτως τίποτα γι’ αυτό. Ελπίζω πραγματικά να επιτύχετε την κατάπαυση του πυρός σας σύντομα».