Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σε μαχητές της Χαμάς που εξουδετέρωσε ο στρατός του στην επικράτεια της χώρας, εντοπίστηκαν οδηγίες της Αλ Κάιντα, σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ μίλησε στο Sky News και δήλωσε ότι «είναι υλικό της Αλ Κάιντα. Επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα. Έχουμε να κάνουμε με το ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς».

«Αυτό το υλικό δείχνει πόσο σοκαριστική είναι η κατάσταση. Εξετάζουμε τις οδηγίες που δίνονται για τον τρόπο λειτουργίας και πώς να δημιουργεί ένα είδος μη επαγγελματικού χημικού όπλου με κυάνιο», είπε στη συνέχεια.

Ωστόσο, το βρετανικό δημοσίευμα αμφισβητεί αυτό τον ισχυρισμό, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να τον δικαιολογεί, ούτε έχει αναφερθεί η ύπαρξη χημικών όπλων στο οπλοστάσιο της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Έτσι, απηύθυνε ερώτηση στον υποστράτηγο των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Michael Edelstein, ο οποίος δήλωσε ότι «σχετικά με τις ικανότητες που ρωτάτε, τα χημικά… εξακολουθούμε να αναζητούμε στοιχεία για το αν τα είχαν ή όχι».

«Αλλά οι εντολές υπήρχαν, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρός μας Χέρτζογκ. Υπήρχαν εντολές για το πώς να σκοτώσουν, πόσους να σκοτώσουν, πόσους να πάρουν ως ομήρους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.