Σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ προχώρησε η Τουρκία λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μετά την επίθεση, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν 20 στόχους του PKK. Ο τουρκικός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ στη Γκάρα, στο Χακούρκ, στη Μετίνα και Καντίλ, τόνισε το τουρκικό υπουργείο.

Tο βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK πάντως ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF. 

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα σήμερα το πρωί. Ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και ο άλλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.