Aς είμαστε ειλικρινείς: Αρκεί να μας σπάσει ένα νύχι για να χαλάσει η διάθεσή μας και να καλέσουμε αγχωμένες τη nail artist μας για να κλείσουμε ραντεβού το συντομότερο δυνατό, ώστε να το φτιάξουμε. Δεν περιέχει κανένα είδος υπερβολής το γεγονός ότι ένα σπασμένο νύχι αρκεί για να μας ραγίσει την καρδιά. Το κοιτάμε συνέχεια και -ακόμα χειρότερα- νομίζουμε πως το κοιτούν κι οι άλλοι. Σε ένα σπασμένο νύχι, επίσης, βλέπουμε να πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι μας να το μακρύνουμε, ενώ αν δεν σώσουμε το μήκος, θα αναγκαστούμε ίσως να κοντύνουμε και τα υπόλοιπα για ομοιομορφία.

Η nail specialist των celebrities και της Chanel, Betina Goldstein, ξέρει καλά τι περνάμε, γι’ αυτό και δίνει ένα εύκολο hack μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το οποίο μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι και να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες στο νύχι μας, τουλάχιστον μέχρι να πάμε να φρεσκάρουμε το μανικιούρ μας στην ειδικό.

To κόλπο αν σπάσει το νύχι σας

Mε το emergency hack της Betina Goldstein, θα σώσουμε το μήκος του νυχιού μας και θα αποφύγουμε περαιτέρω απώλεια ή ακόμα και κάποιον μικροτραυματισμό που μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα σακουλάκι τσάι. Ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα σακουλάκια είναι φτιαγμένα από ένα λεπτό ινώδες χαρτί, το οποίο μπορεί μεν να κολλήσει σαν επίδεσμος στο νύχι, χωρίς ωστόσο να προσθέσει όγκο και να χαλάσει την τελική εικόνα του. Σαφώς και η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε φυσικά νύχια, χωρίς δηλαδή ενίσχυση τζελ ή ακρυλικού.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια τεχνική η οποία θυμίζει εκείνη της τοποθέτησης φύλλων μεταξιού στα νύχια, η οποία ήταν σχετικά δημοφιλής πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα υλικά, όπως αυτά του ημιμόνιμου μανικιούρ, το τζελ ή το ακρυλικό, και πλέον χρησιμοποιείται ελάχιστα.

Τι πρέπει να κάνετε

Πάρτε ένα σακουλάκι τσάι και κόψτε ένα κομμάτι χαρτί ίσο με το μέγεθος του νυχιού σας. Εφαρμόστε πάνω στο νύχι σας μια διάφανη βάση ή κόλλα και απλώστε το πάνω, ώστε να κολλήσει καλά. Στη συνέχεια, απλώστε μια στρώση βερνίκι και μόλις στεγνώσει, δώστε σχήμα λιμάροντας το νύχι σας. Τέλος, περάστε μία ή δυο ακόμα στρώσεις από το βερνίκι που χρησιμοποιήσατε και έχετε τελειώσει!