Υπάρχουν μακιγιέρ και υπάρχει και η Val Garland. Μπορεί να μην την ξέρετε ονομαστικά, αλλά θα γνωρίζετε τη δουλειά της: Mario Testino, Kate Moss, Lady Gaga, Alexander McQueen, αμέτρητες εβδομάδες μόδας. Ό,τι θέλετε, το έχει κάνει. Υπάρχουν πολύ λίγα πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας και του κινηματογράφου που δεν έχουν «ζωγραφιστεί» από αυτή τη γκουρού του μακιγιάζ.

Ποια πιο ειδήμων από την Garland, λοιπόν, για να μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά της για ένα εύκολο μακιγιάζ στο σπίτι;

Το highlighter

«Αν θέλετε αυτή τη σούπερ λαμπερή λάμψη, τότε θέλετε ένα highlighter σε μορφή πούδρας που δεν πρόκειται να μετακινηθεί. Αν προτιμάτε κάτι πιο διακριτικό παίρνετε μια μικροσκοπική σταγόνα και χρησιμοποιώντας ένα χνουδωτό πινέλο το βάζετε στα υψηλά σημεία του προσώπου σας. Αν φοβάστε πραγματικά το highlighter και το να φαίνεστε πολύ λαμπερή, μόλις τελειώσετε τη βάση σας, πάρτε λίγη ενυδατική κρέμα και απλά ανακατέψτε την με λίγο highlighter και τοποθετήστε ταμποναριστά με τις άκρες των δαχτύλων σας στα σημεία που επιθυμείτε», εξηγεί στο Marie Claire UK η Garland.

Το κονσίλερ

Όταν έχετε μεγάλες σακούλες κάτω από τα μάτια σας, θέλετε να τραβήξετε την προσοχή μακριά από αυτές. Και φυσικά χρησιμοποιείτε κονσίλερ. Σύμφωνα με τη διεθνούς φήμης make- up artist «Πολλές, όμως, κάνουν το λάθος να επιλέγουν ένα ανοιχτόχρωμο κονσίλερ, με την ελπίδα ότι θα κρύψει τις σακούλες. Αλλά πάντα κάνει την περιοχή να φαίνεται απλά γκρίζα. Έτσι, το μυστικό για να καμουφλάρετε την περιοχή κάτω από τα μάτια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κονσίλερ σε ροδακινί χρώμα, επειδή οι σακούλες των ματιών είναι πράσινες-μπλε, οπότε θέλετε να επαναφέρετε λίγο το κόκκινο. Χρησιμοποιήστε πρώτα αυτό και στη συνέχεια βάλτε από πάνω τη βάση σας»

Το κραγιόν

«Η εφαρμογή του κραγιόν είναι τόσο εύκολη. Νομίζω ότι τα κραγιόν είναι τόσο φανταστικά σήμερα που δεν μπορείς να μην τα συμπεριλάβεις στο μακιγιάζ σου. Μπορείς να απαλύνεις την όψη τους περνώντας από πάνω του με τις άκρες των δαχτύλων σου, ώστε να μην υπάρχει μια σκληρή γραμμή», συμβουλεύει η make up artist των celebrities.

Η σκιά ματιών

«Εξαρτάται απόλυτα από το είδος του αποτελέσματος που θέλετε να πετύχετε, αλλά νομίζω ότι αν δεν είστε σίγουρη για το πώς να εφαρμόσετε τη σκιά ματιών, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό eyeliner ή ένα κρεμώδες μολύβι σκιάς ματιών και να το σβήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ευκολία του buffing και στη συνέχεια θα σταθεροποιηθεί και δεν θα μετακινηθεί. Και τελειώσατε».

Οι βλεφαρίδες

Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας και να δώσετε έμφαση στο βλέμμα σας δεν πρέπει να παραλείψετε τη μάσκαρά σας. Μην ξεχνάτε πως η μάσκαρα είναι από εκείνα τα προϊόντα, που αν δεν χρησιμοποιηθούν στο μακιγιάζ συχνά αυτό μοιάζει να μην είναι ολοκληρωμένο. «Όλες πρέπει να τονίζουν τις βλεφαρίδες τους με μία μάσκαρα. Όλες», τονίζει η Garland κλείνοντας.