Ένας τρόπος άσκησης που έχει γίνει πολύ γρήγορα viral στο TikTok είναι το wall pilates με τις προβολές του hashtag να ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες.

Κατά την αναζήτηση στην πλατφόρμα, θα παρατηρήσετε έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών να δημοσιεύει βίντεο με τους εαυτούς τους να εκτελούν αυτή την τροποποιημένη άσκηση pilates. Τι είναι, όμως, το wall pilates και γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές;

Τι είναι το wall pilates;

πιλάτες

Το pilates περιγράφεται συχνά ως μια προπόνηση για όλο το σώμα που σας βοηθά να αναπτύξετε δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία μέσα από μια σειρά ελεγχόμενων κινήσεων, αναφέρει η Cleveland Clinic. Οι ασκήσεις pilates είναι γενικά σχεδιασμένες για να εμπλέκουν τους μύες του κορμού, να βελτιώνουν τη στάση του σώματος και να αυξάνουν τη συνολική επίγνωση του σώματος. Θα πρέπει να περιμένετε παρόμοια οφέλη με το wall pilates, καθώς η κύρια διαφορά μεταξύ του τυπικού pilates  και του wall pilates είναι ότι οι ασκήσεις εξασκούνται με τη χρήση ενός τοίχου.

Το wall pilates  ενσωματώνει έναν τοίχο για υποστήριξη ή αντίσταση, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ασκήσεις pilates που εκτελούνται σε στρώμα ή σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως ένα reformer ή μια καρέκλα.

Η χρήση ενός τοίχου μπορεί μερικές φορές να είναι ευεργετική, ειδικά αν έχετε προβλήματα ισορροπίας ή είστε νέοι στο pilates. Επιπλέον, ο τοίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σωστή ευθυγράμμιση και στάση του σώματος κατά την άσκηση.

Έχετε πάντα στο νου, ωστόσο, ότι το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μην είναι πάντα ακριβές ή αξιόπιστο και το wall pilates μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Επιπλέον, αν σκέφτεστε να τροποποιήσετε τις ασκήσεις pilates, καλό θα ήταν να το κάνετε υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου εκπαιδευτή για να διασφαλίσετε τη σωστή άσκηση, αλλά και την ασφάλειά σας.

Πώς να εξασκηθείτε στο wall pilates

πιλάτες

Κατά την εξάσκηση, ξεκινήστε με την προθέρμανση των μυών σας για να αποφύγετε τον τραυματισμό. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η προθέρμανση θα πρέπει να περιλαμβάνει ελαφρές αεροβικές ασκήσεις, όπως γρήγορο περπάτημα.

Αφού προθερμανθείτε, βρείτε έναν καθαρό χώρο στον τοίχο για να εφαρμόσετε τις ασκήσεις σας. Επίσης, θυμηθείτε να επιλέξετε έναν ανθεκτικό και ασφαλή τοίχο και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να κινείστε άνετα.