Αποτελούν αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορείτε ακόμη να τα δώσετε και στα παιδιά στο σχολείο… θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε:

• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
• 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κακάο (κοσκινισμένο)
• 1 κουταλάκι του γλυκολύ μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
• 125 γραμμ. βούτυρο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
• 2 αυγά
• 2 βανίλιες
• 100 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:
1. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
3. Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Μερίδες: 14
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Πηγή: argiro.gr