Η νέα σεζόν που πλησιάζει για τις περισσότερες σημαίνει και αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών. Οι ψυχρότεροι μήνες τείνουν να απαιτούν μια αλλαγή απόχρωσης, με τις τάσεις που κυριαρχούν για το φετινό φθινόπωρο να αναδεικνύουν αποχρώσεις μαλλιών στο χρώμα του κακάο, πολυδιάστατα καραμελέ και ζεστά κεχριμπαρένια.

Ωστόσο, το χρώμα που σίγουρα θα κυριαρχήσει στις επιλογές των περισσότερων είναι το καστανόξανθο του ηλιοβασιλέματος, το οποίο ήδη έχουν υιοθετήσει αγαπημένες celebrities μεταξύ των οποίων η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Bronde: Το χρώμα στα μαλλιά που θα κυριαρχήσει το φθινόπωρο

«Μια μεγάλη τάση που θα δούμε τους φθινοπωρινούς μήνες είναι οι πλούσιες αποχρώσεις του ζεστού ξανθού, του καστανόξανθου και της καραμέλας με διάσταση», λέει στο βρετανικό Glamour ο Dom Seeley, διεθνής δημιουργικός διευθυντής του ColorWow. «Πάνε οι μέρες του μονόχρωμου μελαχρινού ή ξανθού – περιμένετε περισσότερο ένα κεχριμπαρένιο μπρονζέ καφέ για το φθινόπωρο, το είδαμε αυτό με την Μπιγιονσέ πρόσφατα. Τα μαλλιά της έχουν μια πληθώρα πλούσιων θερμών καστανών και χρυσαφένιων ξανθών αποχρώσεων (γνωστές και ως «bronde»).

Κάτι που ισχύει και για την Χέιλι Μπίμπερ. «Κάποτε ήταν μια φωτεινή, τονισμένη ξανθιά, αλλά επέλεξε μια πιο χαλαρή lived-in εκδοχή των χαρακτηριστικών cool-girl μαλλιών της, εναρμονίζοντας το φυσικό της χρώμα και μειώνοντας τις ανταύγειες σε μια πιο καραμελένια απόχρωση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε πιστοί στις ρίζες σας, αλλά προσθέτοντας μια πινελιά ζεστασιάς που δίνει ζωή στο συνήθως μονόχρωμο χρώμα μαλλιών», προσθέτει ο Dom.

«Επιπλέον, αυτές οι ζεστές καραμελένιες και χρυσές αποχρώσεις είναι πιο συμπληρωματικές προς τους τόνους του δέρματος. Δίνουν στα μαλλιά μια πολύ πιο υγιή όψη και προσθέτουν φωτεινότητα», προσθέτει, ενώ και η διάσημη στυλίστρια μαλλιών, Danielle Priano, συμφωνεί.

«Οι μελαχρινές με ένα καραμελένιο μπαλαγιάζ στις άκρες επανέρχονται δυναμικά», λέει. «Σκεφτείτε τα ζεστά καστανά αλλά με διαφορετικές αποχρώσεις». Ο επαγγελματίας hair colourist, Chris Weber προβλέπει, επίσης, παρόμοιες τάσεις. «Αυτό το φθινόπωρο θα είναι γεμάτο ζεστασιά, όπως οι χρυσές, καραμελένιες και καστανές αποχρώσεις».

Και, ο Andrew Fitzsimons που συνεργάζεται με την Κλόε Καρντάσιαν και την Τζένιφερ Λόπεζ, είναι, επίσης, σύμφωνος. «Μου αρέσουν πολύ οι πιο σκούροι τόνοι των ξανθών μαλλιών, καθώς είναι μια τέλεια μετάβαση από τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σε λίγο πιο σκούρα καθώς αλλάζουν οι εποχές. Πρόσφατα συνεργάστηκα με την J-Lo η οποία είχε αυτό το είδος χρώματος και νομίζω ότι αυτό θα είναι μια μεγάλη τάση για το φθινόπωρο».