Όταν η Μπιγιονσέ έκανε τη δεύτερη εμφάνισή της στο ημίχρονο του Super Bowl το 2016, εκεί όπου μαζί με τον Bruno Mars έκλεψαν όλη τη λάμψη από τους Coldplay, «γκρέμισε» τη σκηνή με το μαύρο κορμάκι και το δερμάτινο τζάκετ, το ίδιο που φορούσε ο Michael Jackson στο Super Bowl το 1993. Και τότε έγινε επίσημο: η Μπιγιονσέ ήταν ο νέος Michael Jackson.

Με αφορμή τo άλμπουμ της Renaissance, που κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (29/7), η New York Post κάνει μια αναδρομή στην καριέρα της Μπιγιονσέ, από το συγκρότημα των Destiny’s Child στην τωρινή λάμψη της σούπερ σταρ.

Όπως ο Μάικλ Τζάκσον έτσι και η Μπιγιονσέ είδαν τον δρόμο προς τη δόξα να ανοίγεται μπροστά τους υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους. «Μπορούσες να καταλάβεις πόσο σημαντικός ήταν ο Τζο Τζάκσον για τον Μάικλ και την Τζάνετ όταν τους προετοίμαζε να φτάσουν στην κορυφή. Και όταν αυτή η στιγμή ήρθε πόσο εύκολα αποχωρίστηκαν τον πατέρα τους και προχώρησαν σε μεγαλύτερα πράγματα», δήλωσε ο Andreao Fanatic Heard, ο οποίος κέρδισε Grammy ως παραγωγός του πρώτου σόλο άλμπουμ της Μπιγιονσέ, Dangerously in Love του 2003. «Ο Μάθιου Νόουλς είχε τον ίδιο τρόπο με την Μπιγιονσέ» πρόσθεσε τονίζοντας ότι το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στην κόρη του και στη μεγάλη επιτυχία της.

Ο Νόουλς ήταν μάνατζερ του κοριτσίστικου γκρουπ Destiny’s Child – που αποτελούνταν από την Μπιγιονσέ, την Kelly Rowland και τη Michelle Williams, αν και πέρασαν και άλλες – το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single No, No, No το 1997. Στη συνέχεια η Μπιγιονσέ άρχισε να κυνηγάει την τύχη της με το πρώτο σόλο single, το Work It Out σε παραγωγή των Neptunes.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το χιτ Crazy in Love – μία από τις πολλές συνεργασίες με τον μελλοντικό σύζυγό της Jay-Z – και το βραβευμένο με Grammy ντεμπούτο άλμπουμ Dangerously in Love απέδειξαν ότι η Beyonce Knowles-Carter προοριζόταν πάντα να είναι μία και μοναδική. «Μπορούσες να δεις πόσο μεγάλο ήταν το άστρο της» είπε ο Heard, αναφερόμενος στο ρεκόρ των 28 Grammy που είχε κερδίσει η ποπ σταρ. Η διάλυση του συγκροτήματος μόνο καλό φαίνεται ότι έκανε στην Μπιγιονσέ που είδε να στρώνεται με ροδοπέταλα ο δρόμος της σόλο καριέρας.

Ο Bruce Wilson, παραγωγός του Hip Hop Star με τους Big Boi και Sleepy Brown, στο άλμπουμ Dangerously in Love τονίζει: «Έλαμπε. Ήταν ένας αληθινός πυγμάχος. Κοιτάξτε τον Floyd Mayweather, γεννήθηκε για να είναι στο ρινγκ. Αυτό ήταν και το πεπρωμένο Beyonce» είπε.

Η Μπιγιονσέ άρχισε επίσης να γράφει τραγούδια, κερδίζοντας ένα από τα πρώτα της Grammy για το καλύτερο R&B τραγούδι για το Say My Name των Destiny Child το 2001. Είχε γράψει επίσης τα τραγούδια Independent Women Part 1, Survivor και Bootylicious.

Ένας άλλος σημαντικός άνθρωπος που βοήθησε την καριέρα της να εκτοξευτεί ήταν ο σύζυγός της Jay-Z. Τον Οκτώβριο του 2002 κυκλοφόρησε η πρώτη τους επιτυχία 03 Bonnie & Clyde. Μετά ήρθε ο έρωτας και ο Wilson πιστεύει ότι ο Jay-Z έδωσε έξτρα πνοή στην Μπιγιονσέ για να ξεκινήσει η σόλο καριέρα της.

Πλέον ο πατέρας της δεν εμπλέκεται στην επαγγελματική πορεία της, το ρόλο του πήρε ο Jay-Z. Είκοσι χρόνια και 7 άλμπουμ μετά το πρώτο της σινγκλ ήρθε το Renaissance, που δεν είχε ανακοινωθεί πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

«Πήρε μια σελίδα από το βιβλίο της Τζάνετ, πήρε μια σελίδα από το βιβλίο της Μαντόνα, πήρε μια σελίδα από το βιβλίο του Prince και του Μάικλ. Κάθε φορά που έβγαινε, άλλαζε και από κάτι στην εμφάνισή της και στα μηνύματα των άλμπουμ της. Πολύ λίγοι καλλιτέχνες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να επανεφεύρεις τον εαυτό σου κάθε φορά που βγαίνεις και να κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου» είπε ο Heard. Και αυτό θα γίνει και με το Renaissance. «Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται στην κορυφή η Μπιγιονσέ» καταλήγει.