Ο επιστήμονας Julian De Silva ανακάλυψε ότι, σύμφωνα με την ελληνική χρυσή τομή, το πρόσωπο της Άμπερ Χερντ είναι κατά 91,85% τέλειο.

Η ηθοποιός, η οποία πριν λίγο καιρό απασχολούσε τα media μέσω της διαβόητης δίκης για δυσφήμιση με τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, λέγεται ότι έχει το πιο τέλειο πρόσωπο στον κόσμο, σύμφωνα με την επιστήμη της χαρτογράφησης του προσώπου.

Ποια είναι η αρχαιοελληνική χρυσή τομή που λέει ότι η Άμπερ Χερντ έχει το πιο όμορφο πρόσωπο του κόσμου

Ο Dr Julian De Silva από το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, χρησιμοποίησε μια τεχνική χαρτογράφησης προσώπου γνωστή ως η ελληνική χρυσή αναλογία της ομορφιάς, η οποία είναι 1,618, για να καθορίσει ποιος έχει το πιο τέλειο πρόσωπο στον κόσμο. 

Ο De Silva εξήγησε πώς η τεχνολογία χαρτογράφησης προσώπου επιτρέπει σε κάποιον να ανακαλύψει ποιος έχει την τέλεια αναλογία προσώπου.

Η αναλογία 1,618, γνωστή και ως «Phi», μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της τέλειας αναλογίας των χαρακτηριστικών του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των ματιών, της μύτης, των χειλιών, του πηγουνιού και του συνολικού σχήματος του προσώπου, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι το πιο επιστημονικά όμορφο άτομο.

Άμπερ Χέρντ

Αφού ανέλυσε 12 βασικά σημεία στο πρόσωπο της Χερντ το 2016, ο De Silva ανακάλυψε ότι σύμφωνα με την ελληνική χρυσή αναλογία το πρόσωπο της 36χρονης ήταν κατά 91,85% τέλειο. Μάλιστα, είχε δηλώσει στο Us Weekly πως «Οι Έλληνες ανακάλυψαν ότι η αναλογία αυτή εμφανίζεται παντού στη φύση και εδώ και χιλιάδες χρόνια πιστεύεται ότι κρύβει τη μυστική φόρμουλα των πιο όμορφων προσώπων του κόσμου».

«Η αναλογία Phi 1,618 θεωρείται εδώ και καιρό ότι κρατάει το μυστικό για την ομορφιά, αλλά τώρα με τη χαρτογράφηση στον υπολογιστή μπορούμε να υπολογίσουμε πώς εφαρμόζεται σε πραγματικές γυναίκες», πρόσθεσε.

Κέιτ Μος

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική χαρτογράφησης προσώπου, ο De Silva διαπίστωσε ότι η Κιμ Καρντάσιαν έχει τα πιο τέλεια φρύδια, το μοντέλο και ηθοποιός Έμιλι Ραταϊκόφσκι τα πιο τέλεια χείλη, το supermodel Κέιτ Μος το τέλειο μέτωπο και η Σκάρλετ Τζοχάνσον τα πιο τέλεια μάτια.