Μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι ακριβώς κάνει το primer στην επιδερμίδα σας, αλλά για πολλές είναι ένα  από τα βήματα μακιγιάζ που δεν μπορεί να παραλειφθεί. Όπως αναφέρει το Bustle, το primer είναι το πρώτο μέρος της ρουτίνας του μακιγιάζ σας και ονομάζεται primer επειδή κυριολεκτικά μπαίνει πρώτο και προετοιμάζει το δέρμα σας για το μακιγιάζ σας, δημιουργώντας μια ωραία βάση ώστε να εφαρμοστούν όλα τα προϊόντα μετά από αυτό.

Υπάρχει, όμως, ένα συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σας, στο οποίο μπορεί να μην έχετε σκεφτεί καν να χρησιμοποιήσετε primer και αυτό δεν είναι άλλο από τα βλέφαρά σας.

Το λάθος που κάνετε με την εφαρμογή του primer στο πρόσωπό σας

Primer - Μακιγιάζ

Σύμφωνα με το Be Beautiful, όλες μας κάνουμε ένα σημαντικό λάθος όταν πρόκειται για το primer, και αυτό είναι ότι παραλείπουμε να το εφαρμόσουμε στα βλέφαρά μας. Μπορεί να μην το έχετε ακούσει ποτέ, αλλά το primer για τις σκιές ματιών αποτελεί βασικό βήμα για την δημιουργία ενός σωστού και ολοκληρωμένου μακιγιάζ.

Αρκετοί επαγγελματίες make up artists δήλωσαν στο Bustle ότι η σκιά ματιών είναι ουσιαστικά άχρηστη χωρίς primer, καθώς θα βοηθήσει τη χρωστική να περάσει με ελάχιστες γραμμές. Μπορείτε να αγοράσετε primer που είναι ειδικά φτιαγμένο για τα βλέφαρά σας, αν και η χρήση ενός κανονικού primer εξακολουθεί να είναι μια χαρά, στην περίπτωση που θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Κάθε primer, όμως, είναι φτιαγμένο για διαφορετικό σκοπό, και το primer σκιάς ματιών δεν διαφέρει σε αυτό. Έτσι, ορισμένα προσφέρουν επιπλέον λάμψη και άλλα είναι πλήρως διαφανή -αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Γι’ αυτό και πρέπει να βρείτε εκείνο το primer που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματός σας.

Primer - Μακιγιάζ

Ένα άλλο λάθος, σύμφωνα με το Bustle, που μπορεί να κάνεις είναι να βάζετε primer μόνο πριν από το foundation σας. Αντιθέτως, δοκιμάστε να αναμείξετε το primer με το foundation για μια πιο ελαφριά και φυσική εμφάνιση. Επιπλέον, μια καλή συμβουλή για όσες αγαπούν ήδη το primer, αλλά δεν αισθάνονται ότι κάνει κάτι, είναι να αλλάζετε το primer σας ανάλογα με τις εποχές. Για το καλοκαίρι, μπορεί να έχετε από τη φύση σας πιο λιπαρή επιδερμίδα, ενώ ο χειμώνας μπορεί να σας ξηράνει δραστικά. Αλλάζοντας το primer σας ανάλογα με τον καιρό, θα είστε καλυμμένες.

Το primer λειτουργεί, επίσης, καλύτερα όταν εφαρμόζετε μόνο μια μικρή ποσότητα, γιατί οι μεγάλες ποσότητες θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Και θυμηθείτε ότι το primer δεν είναι foundation, οπότε μην εφαρμόζετε τα δύο προϊόντα με τον ίδιο τρόπο.