Θέλετε να αποκτήσετε έντονο βλέμμα ακόμη κι αμακιγιάριστες; Στο εμπόριο κυκλοφορούν μεμονωμένα κομμάτια βλεφαρίδων, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ένα – ένα ή να χρησιμοποιήσετε όσα κομμάτια θέλετε, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

Σύμφωνα με έμπειρους μακιγιέρ, ένα κομμάτι βλεφαρίδας στην εξωτερική γωνία του ματιού θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πιο σχιστά. Εκτός αυτού πάντως, στην αγορά κυκλοφορούν και ολόκληρα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των ματιών σας. Αυτά μπορείτε να τα κόψετε με ένα ψαλιδάκι ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε και να αποκτήσετε ένα πιο φυσικό ή ένα πιο extreme βραδινό look. Αυτό εσείς θα το αποφασίσετε. Εμείς μπορούμε να σας πούμε πώς να τοποθετήσετε τα κομμάτια.

Στο κουτάκι υπάρχουν δύο κομμάτια βλεφαρίδες και μαζί τους υπάρχει συνήθως και μια ειδική κόλλα. Θα δείτε, όταν τις πάρετε, ότι η μία άκρη των βλεφαρίδων έχει μεγαλύτερο μήκος. Αυτή η άκρη, να ξέρετε, ότι πρέπει να τοποθετηθεί στην εξωτερική γωνία του ματιού. Έτσι, θα μπορείτε να ξεχωρίσετε την δεξιά από την αριστερή.

Αφού λοιπόν τις αγοράσετε και είστε έτοιμες να τις τοποθετήσετε, πάρτε ένα μαύρο eyeliner και σχεδιάστε το περίγραμμα του ματιού ακριβώς στο σημείο που φυτρώνουν οι βλεφαρίδες σας για να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό.
Ένα επιπλέον βήμα είναι να μαυρίσετε με το eyeliner το πλαστικό σημείο στην βάση και στα δύο κομμάτια των ψεύτικων βλεφαρίδων και να τις αφήσετε να στεγνώσουν.
Πάρτε ένα-ένα τα κομμάτια και τοποθετήστε τα στη βάση των δικών σας βλεφαρίδων για να μετρήσετε αν χρειάζεται και που πρέπει να κόψετε τις βλεφαρίδες. Αν αυτές εξέχουν πολύ, θα χρειαστεί να τις κόψετε στην εξωτερική τους γωνία με ένα ψαλιδάκι αφού μετρήσετε ακριβώς το σημείο.
Έπειτα πιάστε με τα δυο σας δάχτυλα το ένα κομμάτι και με το άλλο χέρι απλώστε ένα στρώμα από την ειδική κόλλα στο πλαστικό σημείο, την βάση των ψεύτικων βλεφαρίδων.

Πιάστε τις δύο άκρες με τα δύο σας χέρια χρησιμοποιώντας είτε τις άκρες των δαχτύλων σας ή για να βλέπετε καλύτερα που θα το τοποθετήσετε επάνω στο μάτι, πάρτε δύο τσιμπιδάκια φρυδιών και πιάστε την μία άκρη με το ένα και την άλλη με το άλλο. Λυγίστε το κομμάτι δεξιά και αριστερά κρατώντας το από τις άκρες για να αποκτήσει ευλυγισία ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε πιο εύκολα.

Αμέσως μετά και χωρίς να περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα τοποθετήστε τη βλεφαρίδα επάνω στις δικές σας βλεφαρίδες κολλώντας πρώτα το κέντρο και μετά τις δυο άκρες της με οδηγό το περίγραμμα που κάνατε με το eyeliner.

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κομμάτι.
Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και έχουν κολλήσει πολύ καλά, πάρτε πάλι το eyeliner και τραβήξτε μια γραμμή στη βάση τους ώστε να ενώσετε και να τελειοποιήσετε το περίγραμμα του ματιού.

Τέλος απλώστε μάσκαρα για να ενώσετε τις ψεύτικες με τις δικές σας βλεφαρίδες ώστε να γίνουν ένα και να μην υπάρχει τυχόν κενό ανάμεσά τους.