‘Ήρθε η ώρα για μία συνταγή που μυρίζει Χριστούγεννα. Αυτή είναι η πιο γευστική γέμιση γαλοπούλας που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη.

Υλικά:
350 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γραμ. χοιρινός κιμάς
1 φλ. του καφέ ρύζι
1φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
18 κάστανα καθαρισμένα
1 κ. σούπας μαύρη σταφίδα
1 κ. σ. ξανθή σταφίδα
2 κ.σ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
1 κ. σ. κουκουνάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κρασοπότηρο κονιάκ
μισό κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα
10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10 βερίκοκα ξερά χωρίς κουκούτσι
αλατοπίπερο(καλύτερο είναι να βάλετε φρέσκο πιπέρι)

Εκτέλεση:

Για να χρησιμοποιήσουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα τα μουλιάζουμε πρώτα σε χλιαρό νερό και κατόπιν τα κόβουμε στη μέση.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και τα σοτάρουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε, το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Όταν αρχίσει να εξατμίζεται το κρασί βάζουμε τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα και τα φρούτα.

Βράζουμε λίγο και σβήνουμε με κονιάκ.

(Φωτογραφία: argiro.gr)