Τα κοντά μαλλιά της Χάλι Μπέρι ήταν η χαρακτηριστική εμφάνισή της στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές των ’00s. Η κορυφαία στιγμή της ηθοποιού ήταν στα βραβεία Όσκαρ το 2002, όπου έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το Monster’s Ball. Συνδυάζοντας το pixie cut με ένα βελούδινο φόρεμα Elie Saab, η Μπέρι δημιούργησε μια από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ μέχρι σήμερα.

Χάλι Μπέρι

Η πρώην εστεμμένη ως Μις ΗΠΑ, στη συνέχεια, μάκρυνε τα μαλλιά της στη δεκαετία του ’00, πριν ξανατολμήσει το ίδιο κοντό κούρεμα γύρω στο 2010, αυτή τη φορά με μερικές χρυσές ανταύγειες να πλαισιώνουν το πρόσωπό της. Το μοντέλο που έγινε ηθοποιός υιοθέτησε έναν χαλαρό κυματισμό στα μαλλιά της, προτού δοκιμάσει μερικά νέα στυλ, όπως μωβ εξτένσιον και ένα πιο κοντό crop, αυτή τη φορά με αφέλειες, για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ του 2021.

Πώς να υιοθετήσετε το κοντό κούρεμα της Χάλι Μπέρι

Χάλι Μπέρι

Το pixie cut της Χάλι Μπέρι είναι ένα κοντό απαλό σχήμα που είναι ευέλικτο και μπορεί να διαμορφωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, λέει η Chelsey Mcqueen, κομμώτρια στο Blue Tit Clapton, στο Bustle. «Για το κόψιμο, διατηρήστε το απαλό -χωρίς σκληρές γραμμές», λέει ο Dom Seeley, κομμωτής διασημοτήτων και Διεθνής Δημιουργικός Διευθυντής στο ColorWow. «Θέλετε κινούμενη υφή και μήκη στα σωστά σημεία, που θα σας επιτρέπουν να διαμορφώνετε τα μαλλιά σας σε τόσα πολλά διαφορετικά στυλ, παρόλο που είναι κοντά. Δεν πρέπει να είναι κολλημένα σε ένα στυλ».

«Μια μοντέρνα εμφάνιση για το 2022 θα μπορούσε να σημαίνει ότι αφήνετε μεγαλύτερα τμήματα στο μπροστινό μέρος για μια πιο ενδιαφέρουσα ή δραματική εικόνα», προσθέτει η McQueen, «αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα συνιστούσα να ανανεώνετε το κούρεμά σας κάθε 6- 12 εβδομάδες για να φαίνεται αιχμηρό».

Χάλι Μπέρι

Πώς να αποκτήσετε το χρώμα των μαλλιών της Halle Berry

Αν και η Χάλι Μπέρι έχει τολμήσει τα κοντά μαλλιά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η ηθοποιός έχει προσαρμοστεί σε κάθε κούρεμα και χρώμα. Αρχικά διατήρησε, σχεδόν, το φυσικό της χρώμα, μια συμπαγή μελαχρινή απόχρωση, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’00 τόλμησε να επιχειρήσει ζεστές χρυσές ανταύγειες.

«Όταν προσπαθείτε να αναδημιουργήσετε το στυλ της στο κομμωτήριο τα κοντά μαλλιά μπορεί μερικές φορές να φαίνονται καλύτερα με ένα ενιαίο χρώμα», εξηγεί ο Seeley. «Αυτό σημαίνει μία απόχρωση, με απίστευτη λάμψη για να αναδεικνύει το κούρεμά σας».

Χάλι Μπέρι

«Ωστόσο, αν έχετε λίγο μήκος στα pixie ή κοντά μαλλιά σας, επιλέξτε κάποια πιο φωτεινή απόχρωση στο μήκος του κουρέματος όπου είναι δυνατόν», προσθέτει. «Είναι νεανικό και δείχνει την παιχνιδιάρικη πλευρά σας».

Πώς να κάνετε styling στο κοντό στυλ της Χάλι Μπέρι

Μέρος του να πετύχετε, ωστόσο, το χαρακτηριστικό κοντό χτένισμα της Χάλι Μπέρι είναι πραγματικά το πώς θα το χτενίσετε. Όσο και αν κάποιες, λοιπόν, θα ήθελαν να σηκώνονται από το κρεβάτι και να έχουν τέλεια μαλλιά, το κοντό χτένισμα χρειάζεται μερικές προσαρμογές για να είναι έτοιμο για την έξοδό σας από το σπίτι, αλλά όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σας στυλ. «Ένα βασικό μήνυμα και η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω με τα κοντά μαλλιά είναι ότι πρέπει να φοράς τα μαλλιά και να μην αφήνεις τα μαλλιά να σε φορούν», λέει ο Seeley. «Ενώ το σχήμα της Χάλι Μπέρι της δεκαετίας του ’00 είναι ακόμα μοντέρνο, το στυλ δεν είναι. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο να μην το χτενίζετε υπερβολικά», λέει ο κομμωτής διασημοτήτων Jason Collier.