Είτε έχετε μαλλιά με μπούκλες που φριζάρουν κάθε φορά που τα χτενίζετε, είτε είστε πολύ απασχολημένες για να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εάν επιλέξετε να αποφύγετε το καθημερινό χτένισμα των μαλλιών σας.

Μαλλιά

Τα αποτελέσματα του να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας φαίνονται διαφορετικά για την καθεμία, καθώς εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών σας. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσετε συσσωρευμένη λιπαρότητα και επιπλέον τριχόπτωση, καθώς και λίγο επιπλέον όγκο. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι συνιστάται να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, τουλάχιστον όχι όταν είναι στεγνά. «Μόλις στεγνώσουν, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό να προσπαθήσετε να τα βουρτσίσετε», είπε η κομμώτρια Dionne Smith στο My Imperfect Life. «Η χρήση νερού ή/και ενός καλού προϊόντος ξεμπερδέματος με βάση το νερό βοηθά να χτενιστούν τα μαλλιά και να τα ξεμπερδέψουν πολύ πιο εύκολα».

Μαλλιά

Οφέλη από το βούρτσισμα των μαλλιών

Όταν σταματήσετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, ωστόσο, κινδυνεύετε να συσσωρευτεί λιπαρότητα στις ρίζες σας. Το τακτικό βούρτσισμα των μαλλιών σας βοηθά στη διανομή των ελαίων που συσσωρεύονται φυσικά στους θύλακες των μαλλιών σας, σύμφωνα με το Shape, κάτι που σας βοηθά να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή, καθώς οι ξηρές άκρες σας μπορούν να απορροφήσουν όλο αυτό το επιπλέον λάδι.

Μαλλιά

Το να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων στην τουαλέτα σας -όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται! Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, χάνουμε φυσικά περίπου 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα, αναφέρει το healthdigest.com. Το βούρτσισμα των μαλλιών σας βοηθά να αφαιρέσετε αυτές τις αδέσποτες τρίχες που διαφορετικά μπορεί να πέσουν στο σιφόνι της μπανιέρας καθώς λούζετε τα μαλλιά σας.

Αν και υπάρχουν σίγουρα οφέλη από το βούρτσισμα των μαλλιών σας, ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε. Ο κομμωτής των διασημοτήτων, Vincent De Marco, είπε στο Healthline ότι «Το έντονο βούρτσισμα, ακόμη και μία φορά την ημέρα, θα προκαλέσει σπάσιμο και καταστροφή των μαλλιών σας». Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, δηλώνει ότι το απαλό βούρτσισμα των μαλλιών δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό.