Ένα plus size μοντέλο στο Instagram αποκάλυψε πώς πέρασε «τη χειρότερη περίοδο της ζωής της» αφού ο φαρμακοποιός της τής έδωσε διπλάσια δόση από το «χάπι της επόμενης μέρας» μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής που είχε. Με την αιτιολογία ότι αυτό ενδείκνυται για το βάρος της.

Η Lucy Bennett, από το Λονδίνο, είπε ότι ο φαρμακοποιός που επισκέφτηκε την συμβούλεψε να μην πάρει μόνο ένα χάπι και αντ’ αυτού να διπλασιάσει τη δόση της λόγω του βάρους της. Με μια ανάρτησή της στο Instagram, αποκάλυψε: «Αυτό που συνέβη ήταν μια κλωτσιά στο στομάχι μου και στην ψυχική μου υγεία, κολπίτιδα και η χειρότερη περίοδος ολόκληρης της ζωής μου. Είχα πόνους που νόμιζα ότι ένιωθες μόνο με τη γέννα».

Η Lucy πήγε σε μια κλινική σεξουαλικής υγείας όπου μια νοσοκόμα της είπε ότι της είχε συνταγογραφηθεί η διπλή δόση λανθασμένα, εξηγώντας: «Μου είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό που είχε πει ο φαρμακοποιός και ότι οι γνώσεις του ήταν ξεπερασμένες.»

Η εξομολόγηση στο TikTok

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο, έγραψε: «Έκανα σεξ και είχα τη δυσάρεστη εμπειρία να χρειάζομαι το χάπι της επόμενης μέρας. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, έτσι δεν είναι;»

Είπε ότι ένας άνδρας φαρμακοποιός της έκανε διάφορες ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του βάρους της. Της είπε ότι οι γυναίκες που ζυγίζουν περισσότερο από 70 κιλά πρέπει να παίρνουν διπλή δόση από το χάπι της επόμενης μέρας.

«Ήμουν αρκετά ανήσυχη για αυτό, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν έπαιρνα πλέον αντισυλληπτικά λόγω του αντίκτυπου που είχαν στην ψυχική και σωματική μου υγεία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά υπό την καθοδήγηση ότι δεν ήθελα να μείνω έγκυος, τα πήρα και τα δύο».

Μια εβδομάδα αργότερα, η Lucy τηλεφώνησε στον γιατρό της επειδή τα χείλη της ήταν «κόκκινα και αιμορραγούσαν» και αντιμετώπιζε μια «απίστευτα βαριά και επώδυνη περίοδο».

Αφού οι πόνοι δεν υποχωρούσαν η κοπέλα αποφάσισε να πάει για ένα τσεκ απ στην κλινική σεξουαλικής υγείας.

Η Lucy συνέχισε: «Για μένα, αυτή είναι μόνο η πιο πρόσφατη κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη σωστή διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων υγείας που αφορούν γυναικολογικά ζητήματα».

«Εκτός αυτού, ήθελα απλώς όποιος έχει τον σωματότυπό μου να μάθει για την εμπειρία μου και να μην πιέζεται από τους άνδρες με τις λευκές ποδιές που σε αποκαλούν χοντρό»

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, σχολίασε: «Όταν το σώμα μας αντιδρά με συγκεκριμένο τρόπο, γιατί κανείς δεν αντιδρά σε αυτό; Ακριβώς επειδή είναι μια αποδεκτή οδηγία, γιατί δεν αναρωτιόμαστε “γιατί πρέπει να υποφέρουμε έτσι;”».

@lucybennettmodel

A follow up video to my morning after pill story to answer any comments 💕 #fyp #morningafterpill #femalehealth #contraception #women #foryou

♬ original sound – Lucy Bennett

Οι κατευθυντήριες οδηγίες που κυκλοφόρησαν το 2017 προειδοποιούσαν ότι το χάπι της επόμενης μέρας θα μπορούσε να αποτύχει όταν λαμβάνεται από άτομα που ζυγίζουν από 70 κιλά και πάνω. Όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω του 26 κινδυνεύουν επίσης σύμφωνα με νέες οδηγίες από ειδικούς σεξουαλικής υγείας.