Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο από το να βυθίζεστε σε ένα μυρωδάτο, φρέσκο, χνουδωτό κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα. Χρειάζονται όμως περισσότερα από το απλό πλύσιμο των σεντονιών ή το καθάρισμα των μαξιλαροθηκών σας για να έχετε κλινοσκεπάσματα με υπέροχη μυρωδιά. Υπάρχουν συμβουλές καθαρισμού που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε το κρεβάτι σας να μυρίζει φρεσκάδα, ακόμα και μέρες μετά το πλύσιμο των σεντονιών σας.

Στρωμένο κρεβάτι σε δωμάτιο

Ένα κρεβάτι με καθαρή μυρωδιά ξεκινά με το στρώμα

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε ένα κρεβάτι που μυρίζει υπέροχα είναι να καθαρίσετε το στρώμα σας. Η ειδικός στο TikTok για συμβουλές για το σπίτι, Chantel Mila, δημιούργησε ένα καταπληκτικό βίντεο για το πώς να κάνετε ένα κρεβάτι να μυρίζει πολύ ευχάριστα.

Η Mila, λοιπόν, ξεκινά πρώτα τη διαδικασία καθαρίζοντας και απομακρύνοντας τις μυρωδιές από το στρώμα της. Η TikToker σκουπίζει το στρώμα με μια μικρή ηλεκτρική σκούπα χειρός, η οποία καθαρίζει τόσο τη σκόνη όσο και τυχόν ακάρεα σκόνης από το κρεβάτι. Και δεδομένου ότι τέσσερα στα πέντε νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες περιέχουν ακάρεα σκόνης που κρύβονται στα κρεβάτια τους, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός καθαρού χώρου ύπνου, αναφέρει το housedigest.com.

Μόλις το στρώμα σκουπιστεί με ηλεκτρική σκούπα, η Mila απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές με ένα σπιτικό απολυμαντικό που αποτελείται από τρεις έως πέντε σταγόνες αιθέριου ελαίου αναμεμειγμένο με μισό φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια αφήνει τη σκόνη στο στρώμα για τουλάχιστον 30 λεπτά, επιτρέποντας στη μαγειρική σόδα να εξαλείψει τις μυρωδιές που έχουν παγιδευτεί στο κρεβάτι. Ο καθαρισμός του στρώματος διασφαλίζει ότι έχετε καθαρή βάση και εξαλείφει τυχόν παγιδευμένες μυρωδιές που δεν θα μπορούσε ένα φρέσκο σετ λευκών ειδών να «καμουφλάρει».

Καθάρισμα στρώματος κρεβατιού

Πώς να πλύνετε σωστά τα σεντόνια για απόλυτη απαλότητα

Στο ίδιο βίντεο η TikToker Chantel Mila δείχνει στους ακόλουθούς της πώς να πλένουν σωστά τα σεντόνια τους, ώστε να βγαίνουν απαλά, απίστευτα φρέσκα και με τέλειο άρωμα. Η Mila, λοιπόν, χρησιμοποιεί ένα προϊόν πλυσίματος σεντονιών που αντικαθιστά το μαλακτικό ρούχων με μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι για να αποκτήσει εξαιρετικά απαλά σεντόνια.

Ξέστρωτα σεντόνια σε κρεβάτι

Στη συνέχεια, η TikToker τοποθετεί τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια στο κρεβάτι και ακόμη ψεκάζει τα κλινοσκεπάσματα με ένα σπρέι λευκών ειδών αιθέριου ελαίου για μια επιπλέον ενίσχυση του αρώματος. Ή αν προτιμάτε να φτιάξετε το δικό σας σπρέι λευκών ειδών χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, η Mila έχει, επίσης, ένα ξεχωριστό βίντεο για το πώς να το κάνετε.

Αν δοκιμάσετε και τις τρεις εκπληκτικές συμβουλές καθαρισμού της Mila, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο θα έχετε σεντόνια με φρέσκο άρωμα, αλλά πιθανότατα θα έχετε έναν από τους καλύτερους ύπνους της ζωής σας!