Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, διοργανώθηκε  διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Στην εκδήλωση, η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης μαζί με τον  Αστυνόμο Α’ Ευάγγελο Μπέσα, Προϊστάμενο του Τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους εργαζόμενους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), καθώς και των Δομών Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο. 

Η Βουλευτής ευχαρίστησε την κ. Σταυρούλα Μαρινοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαδικασιών και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την άριστη συνεργασία τους και δήλωσε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό τα μηνύματα για την προστασία των παιδιών να φτάσουν σε κάθε οικογένεια και σε κάθε παιδί που φιλοξενείται στα κέντρα και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, καθώς τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή».  

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.