Σίγουρα, η αλαβάστρινο επιδερμίδα ακούγεται ιδανική, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες υπάρχουν στιγμές που έχουν έρθει αντιμέτωπες με κάποιο βαθμό ερυθρότητας του προσώπου, ερεθισμού ή και ευαισθησίας στο δέρμα.

Στην καλύτερη περίπτωση, η ερυθρότητα στο πρόσωπό σας μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενων θεμάτων υγείας και πηγή ερεθισμού, δυσφορίας ή ανασφάλειας.

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να καταφύγετε σε χημικές μεθόδους για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε το δέρμα σας από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες, όπως οι τέσσερις που ακολουθούν παρακάτω.

Τσάι χαμομήλι

Δημιουργήστε μια κομπρέσα βυθίζοντας ένα καθαρό πανάκι ή βαμβάκι σε τσάι χαμομηλιού και εφαρμόστε το στο ερεθισμένο δέρμα. Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες και η δροσερή κομπρέσα μπορεί να απαλύνει το πρησμένο δέρμα.

Σπιτική μάσκα με αγγούρι

Φτιάξτε μια πολύ απλή μάσκα με πουρέ από αγγούρι και λίγο γιαούρτι και απλώστε την στα επίμαχα σημεία. Και τα δύο αυτά συστατικά βοηθούν στην ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος.

Ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος

Ψάξτε για ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν νιασιναμίδη. Πρόκειται για το απόλυτο multitasker στην περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς ταυτόχρονα, καταπραΰνει τη φλεγμονή, ενισχύει τον τόνο του δέρματος και βοηθά στην ενδυνάμωση του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για ενυδάτωση και ενδυνάμωση.

Προϊόντα με βάση τη βαζελίνη

Εάν έχετε ξεφλουδισμένες ή τραχιές περιοχές στο δέρμα σας, εφαρμόστε λίγη βαζελίνη τοπικά για να καταπραΰνετε το δέρμα σας. Η βαζελίνη προσφέρει μεταξένιο φινίρισμα, αποκαθιστά το υγιές δέρμα και μειώνει αποτελεσματικά την ξηρότητα και τον ερεθισμό.