Πόσες φορές δεν έχει τύχει στην καθεμία από εσάς να αναζητάτε κάποιο από τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου ή μακιγιάζ και να μην μπορείτε να το βρείτε μέσα στην ακαταστασία του μπάνιου; Σε αυτό σίγουρα υπάρχουν πολλά προϊόντα και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια, κάνοντας την καθημερινότητά σας αρκετά δύσκολη και στρεσογόνα. Για να μην ξαναβρεθείτε στην ίδια θέση, λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να οργανώσετε το χώρο σας ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται τι.

Καθαρίστε το μπάνιο σας

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε πριν από οτιδήποτε άλλο είναι να καθαρίσετε το μπάνιο σας -ντουλάπια, συρτάρια και πάγκο. Ξεφορτωθείτε όλα αυτά τα άδεια μπουκάλια που τόσο καιρό κρατούσατε άσκοπα και δωρίστε ό,τι είστε σίγουρες ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ξανά. Έπειτα καθαρίστε τα πάντα και κρατήστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, καθώς και εκείνα που παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια και ξεχάστε τα υπόλοιπα -αυτό είναι απλώς ακαταστασία.

Ταξινομήστε τα προϊόντα ομορφιάς σας

Τα καθημερινής χρήσης προϊόντα πρέπει να είναι κάπου εύκολα προσβάσιμα: οπότε αποθηκεύστε την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα, το αντιηλιακό, το καθαριστικά, την οδοντόκρεμα και τις χτένες σε ένα ντουλάπι ή σε οποιοδήποτε συρτάρι που είναι εύκολα προσβάσιμο. Τα προϊόντα μακιγιάζ χρειάζονται ξηρό και δροσερό μέρος, οπότε αντί να διατηρείτε τα καλλυντικά σας στον πάγκο του μπάνιου, δοκιμάστε να τα αποθηκεύσετε στο υπνοδωμάτιο σας. Τα κονσίλερ, τα σφουγγάρια μακιγιάζ, οι σκιές και τα εργαλεία μακιγιάζ έχουν όλα τη δική τους συσκευασία, γι’ αυτό αναζητήστε έναν διοργανωτή μακιγιάζ ή ένα νεσεσέρ που μπορεί να σας βοηθήσει να τα κρατήσετε σε ένα μέρος. Καθώς τα προϊόντα περιποίησης μπάνιου, σώματος και μαλλιών θα χρησιμοποιηθούν στο ντους, θα πρέπει να τα διατηρείτε αποθηκευμένα στο ντους σας σε ένα κουτί, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Προσπαθήστε να είστε συνεπείς

Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε. Καθώς, εάν οργανώσετε τα προϊόντα σας, αλλά την επόμενη μέρα τα αποθηκεύετε σε άλλο μέρος, θα σας κάνει να σπαταλήσετε χρόνο και ενέργεια και φυσικά θα οδηγηθείτε και πάλι στην ακαταστασία.