Στο πλευρό των γυναικών στέκεται εμπράκτως η Women Act με βασικό σκοπό να τις ενδυναμώσει και να τις υποστηρίξει στο να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα.

Τη Δευτέρα (8/2) η Women Act διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ηγεσία στη Δημόσια Σφαίρα: Γυναίκες που Τολμούν». Καλεσμένες ομιλήτριες ήταν η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας, η Σοφία Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκης και η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι τρεις ομιλήτριες απάντησαν στο ερώτημα «πώς ορίζουμε τη γυναίκα ως ηγέτιδα στη δημόσια σφαίρα και τι προκλήσεις καλείται να διαχειριστεί;» ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 70 γυναίκες και άντρες από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Συρεγγέλα: Η κοινωνία ακόμα επικρίνει τις φιλόδοξες γυναίκες που επιδιώκουν θέσεις ευθύνης

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η «κοινωνία ακόμα επικρίνει τις φιλόδοξες γυναίκες που επιδιώκουν θέσεις ευθύνης», υπογραμμίζοντας ότι η γυναίκα, ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζεται με προκατάληψη και επιφυλακτικότητα ως προς τις ικανότητες και τις δεξιότητές της.

Μπεκατώρου: Τα στερεότυπα είναι ακόμα εδώ. Δεν αλλάζουν εύκολα

Από την μεριά της, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε τόσο για την εμπειρία της στον χώρο του αθλητισμού όσο και για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας αναφορικά με την γυναίκα και την ηγεσία. «Τα στερεότυπα είναι ακόμα εδώ. Δεν αλλάζουν εύκολα», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι πριν αλλάξει η κοινωνία, «πρώτα πρέπει να επιδιώξουμε την αλλαγή στο μικρό περιβάλλον που κινούμαστε».

Δημαδάμα: Όσες περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, τόσο πιο πολύ εμπνέουν και άλλες γυναίκες

Η Ζέφη Δημαδάμα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που διεκδικεί θέση ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα, και συγκεκριμένα στον χώρο της πολιτικής. Ως γυναίκες, τόνισε, «έχουμε ήδη κουραστεί από την προσπάθειά μας να φτάσουμε στο σκαλοπάτι, που για τους άντρες είναι το εφαλτήριο» και σημείωσε ότι «όσες περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, τόσο πιο πολύ εμπνέουν και άλλες γυναίκες».

Την εκδήλωση συντόνισαν οι συνiδρύτριες της οργάνωσης Μαίη Ζαννή, Δρ Μαρία Γιαννιού και Δρ Σέβη Αμανατίδου.

Η δράση της Women Act έρχεται να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να (α) αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, (β) να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, (γ) να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

women-act.org
facebook.com/WomenActGreece
instagram.com/womenactgreece

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.