Μία από τις πρώτες επιπτώσεις του κρύου και των χαμηλών θερμοκρασιών στην επιδερμίδα μας είναι αυτή των σκασμένων χειλιών, τα οποία αρχικά αρχίζουν να ξεραίνονται, εν συνεχεία προκαλούν φαγούρα και τέλος σκάνε.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λοιπόν, αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε αυτήν την κατάσταση, η οποία, ομολογουμένως, δεν είναι και η πιο ευχάριστη. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ή και να προλάβετε τα σκασμένα χείλη.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχετε είναι να διατηρείτε τα χείλη σας υγρά και ενυδατωμένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τακτική εφαρμογή lip balm που περιέχουν συστατικά όπως λανολίνη, λευκή βαζελίνη ή απλά κερί μέλισσας θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος των χειλιών.

Επίσης, σύμφωνα, με το www.allure.com, ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε επιπλέον ενυδάτωση στα χείλη σας είναι να κάνετε την εφαρμογή ενυδατικού χειλιών μια καθημερινή βραδινή συνήθεια πριν τον ύπνο, έτσι ώστε αυτό να δρα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Μην ξεχνάτε, ακόμη, ότι το lip balm που θα χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχει και αντιηλιακό ακόμη και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε πρόσθετο δείκτη προστασίας εάν το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο.

Τέλος, η τακτική απολέπιση των χειλιών θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιπλέον ενυδατωμένα χείλια. Μπορείτε να τα τρίψετε ελαφρώς με λίγη ζάχαρη συνδυαστικά με βάλσαμο ή παρόμοιο ενυδατικό με θρεπτικά συστατικά όπως το αμυγδαλέλαιο ή η Βιταμίνη Ε, και τα δύο γνωστά για τις θεραπευτικές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητές τους.