Το μακιγιάζ εφευρέθηκε για να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα ομορφιά της κάθε γυναίκας και όχι για να την κρύψει. Και σίγουρα όχι για να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη που οι περισσότερες κάνουμε στο μακιγιάζ σας, με αποτέλεσμα να δείχνουμε μεγαλύτερες απ’ όσο είμαστε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Λάθος χρώμα στο μέικαπ

Όχι μόνο σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες, αλλά η διαφορά μεταξύ του λαιμού και του προσώπου δεν είναι καθόλου κολακευτική. Για να επιλέξετε το σωστό foundation, μην συγκρίνετε τον τόνο της βάσης με αυτόν του καρπού σας, καθώς μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το foundation σε μια περιοχή κοντά στο λαιμό σας, κατά μήκος της σιαγόνας, και ελέγξτε το με φυσικό φως.

Προσοχή στο κονσίλερ

Το κονσίλερ μπορεί να είναι ο σύμμαχός σας, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και στο χειρότερο εχθρό σας. Όταν το εφαρμόζετε στο περίγραμμα του ματιού πρέπει να είστε προσεκτικές και να το συνδυάζετε καλά με τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ. Διαφορετικά, θα περάσει ανάμεσα στις μικρές πτυχές του δέρματος και θα τονίσει τις γραμμές έκφρασης που θα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες.

Χρησιμοποιήστε το bronzer προσεκτικά

Το bronzer μπορεί να δώσει μια φρέσκια νότα στο πρόσωπό σας επισημαίνοντας τις περιοχές και παρέχοντας όμορφο χρώμα. Για να αποφύγετε ένα λάθος μακιγιάζ, εφαρμόστε σιγά-σιγά μέχρι να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποτέ μην αφήνετε εμφανή σημάδια bronzer στο πρόσωπό σας, ενώ θεωρείται απαραίτητο να το ανακατέψτε αρκετά καλά για να φαίνεται φυσικό.

Μην το παρακάνετε το highlighter

Όλες το λατρεύετε, αλλά το να επιβαρύνετε το πρόσωπό σας με έντονο highlighter μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ανθυγιεινό, λιπαρό και απλά περίεργο. Το highlighter πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ στο οστό του φρυδιού, στη γέφυρα της μύτης, στις γωνίες των ματιών και στα ζυγωματικά. Χρησιμοποιήστε μια ξεχωριστή βούρτσα για το συγκεκριμένο προϊόν ή εκείνη του foundation, αλλά όχι του ρουζ ή του bronzer, καθώς αυτό θα επηρεάσει την απόχρωσή του.

TAGS