Χτένες, βούρτσες, τσιμπιδιάκια, σεσουάρ, κρέμες ενδυνάμωσης, ισιώματος, για μπούκλες ή όχι, μάσκες περιποίησης για ίσια, κοντά, μακριά, ξηρά, λιπαρά, κανονικά μαλλιά.

Ο κόσμος των γυναικών… γύρω από τα μαλλιά τους.

Κι όλα αυτά για χάρη των αντρών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline οι Βρετανίδες περνούν κατά μέσο όρο 14.000 ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους φτιάχνοντας τα μαλλιά τους.

Αυτό σημαίνει περίπου 1,5 χρόνος που ασχολούνται με τρίχες, ψαλίδες, ψαλίδια, κουρέματα, styling και όλα τα συναφή.
Ο κύριος λόγος, πέρα από τη γυναικεία αυταρέσκεια, είναι φυσικά… οι άντρες. Το 89% των γυναικών πιστεύει ότι οι άντρες τις βρίσκουν πιο ελκυστικές όταν έχουν περιποιημένα μαλλιά και ανάλαφρα, «επιμελώς ατημέλητα» χτενίσματα, που αναμφισβήτητα -παρά το όνομά τους- απαιτούν να αφιερώνει κανείς αρκετό χρόνο για να τα πετύχει.

Το 90% των γυναικών παραδέχεται ότι αντλεί τις εμπνεύσεις του για χτενίσματα από τα μαλλιά των διασήμων, με την Κιμ Καρντάσιαν να θεωρείται ότι έχει τα ωραιότερα μαλλιά (την ψήφισε το 36% των ερωτηθέντων), ακολουθεί η Mollie King (16%), ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει η Beyonce με ποσοστό 14%.

Κι αν θέλετε να μάθετε ποιο στιλ χτενίσματος έχει την «τιμητική» του φέτος… αυτό δεν είναι άλλο από την κλασική κοτσίδα (αλογοουρά), λέει ο κομμωτής των διασήμων Mark Hill.