Υπάρχουν τρόποι για να παραμείνει το δέρμα σας απαλό και λαμπερό μετά το ξύρισμα.

Γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ ξυρίσματος. Το τζελ ξυρίσματος είναι ιδανικό για να ενυδατώσει και να μαλακώσει την περιοχή που θέλετε πριν το ξύρισμα και κυρίως να γίνει σωστά η δουλειά. Έτσι το ξυράφι «γλιστράει» εύκολα και ανακόπτει την πορεία των ανεπιθύμητων τριχών.

Ακολουθήστε τη σωστή κατεύθυνση. Ξυρίζετε προς την κατεύθυνση που βγαίνουν οι τρίχες με κινήσεις προς τα κάτω και όχι προς τα επάνω.

Η βασική διαφορά είναι πως αν ξυρίζετε τις τρίχες προς την κατεύθυνση που βγαίνουν τότε ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα να «γυρίσει» η τρίχα προς τα μέσα έτσι ώστε να αυξάνεται η τριχοφυΐα.

Κάντε απολέπιση. Βοηθάει στο να μαλακώσει το ξηρό δέρμα και συμβάλλει σημαντικά στο να μην αυξηθεί η τριχοφυΐα. Η λούφα είναι ιδανική για απολέπιση αλλά και ένα απαλό body scrub για να μαλακώσει η επιδερμίδα.

Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση παίζει τεράστιο ρόλο επίσης στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας οπότε όσο πιο περιποιημένο είναι το δέρμα τόσο καλύτερο είναι και για τις ανεπιθύμητες τρίχες που αρχίζουν σιγά-σιγά να αραιώνουν.

Πηγή: neadiatrofis.gr