Το άγχος και το στρες των γρήγορων ρυθμών της ζωής η πίεση της δουλειάς οι καθημερινές υποχρεώσεις η πνευματική και σωματική κούραση είναι παράγοντες που συμβάλουν αρνητικά στην ομορφιά και την υγεία μας.

Οι μυς σφίγγονται και πιάνονται η ένταση συσσωρεύεται σε πολλά σημεία του σώματος αλλά και στο πρόσωπο μας δημιουργώντας ρυτίδες , έχουμε πονοκεφάλους νιώθουμε κόπωση, το μυαλό μας μπλοκάρει και το δέρμα μας δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

Εκτός από τη σωστή διατροφή την άσκηση και τον καλό ύπνο για να είμαστε και να νιώθουμε όμορφοι και υγιείς θα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο απαραίτητα μέσα στην ημέρα για να χαλαρώνουμε να διώχνουμε την συσσωρευμένη ένταση και να υιοθετήσουμε τρόπους ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής, μειώνοντας το άγχος ξεμπλοκάροντας το μυαλό και το σώμα κάνοντας το να δουλεύει πιο σωστά και το δέρμα μας να αντανακλά ομορφιά λάμψη και υγεία.

Αναπνεύστε σωστά

Κάθε φορά που αγχωνόμαστε η αναπνοή μας γίνετε κοφτή και διακεκομμένη και αναπνέουμε λάθος μεταφέροντας την εισπνοή ψηλά στο στέρνο. Αν παρατηρήσετε τον τρόπο που αναπνέει ένα μωρό θα καταλάβετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αναπνοής.

Η αναπνοή πρέπει να γίνεται χαμηλά στη κοιλιά και να είναι χαλαρή και συνεχόμενη. Θυμηθείτε λοιπόν το φυσικό τρόπο αναπνοής και αρχίστε και πάλι να αναπνέετε σωστά.

Επιπλέον υπάρχουν και πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με την αναπνοή σας για να χαλαρώσετε το σώμα και να ηρεμήσετε το πνεύμα σας.

1)Πάρτε βαθιές εισπνοές από την μύτη αργά φουσκώνοντας κοιλιά στομάχι και θώρακα και εκπνεύστε βγάζοντας απότομα τον αέρα από το στόμα. Επαναλάβετε 10 φορές την άσκηση.

2) Εισπνεύστε από τη μύτη σπρώχνοντας τον αέρα χαμηλά στην κοιλιά και εκπνεύστε αργά από το στόμα με ένα σίγμα. Επαναλάβετε 10 φορές.

3) Εισπνεύστε αργά με τον παραπάνω τρόπο κρατήστε τον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα και βγάλτε τον αργά με μικρές κοφτές εκπνοές. Επαναλάβετε 5 φορές.

Πηγή: beautysecrets.gr