Όση σημασία κι αν έχουν οι τάσεις στην μόδα κάθε σεζόν για τα ρούχα, τα παπούτσια ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο φετίχ κάθε γυναίκας.

Ποια από εμάς δεν ενδιαφέρεται λοιπόν για τις προτάσεις των γνωστών οίκων μόδας για τα κρύα που έρχονται;
Ο χειμώνας αναμένεται βαρύς, τα πόδια εμάς των γυναικών χρειάζονται πάντα μια ζεστή «αγκαλιά» και – όταν ο καλός μας δεν βρίσκεται τριγύρω – καλό είναι να τα έχουμε ντυμένα με μοντέρνα, ζεστά και άνετα παπούτσια.
Εξάλλου ένα εντυπωσιακό ζευγάρι μπορεί να απογειώσει και το πιο απλό ντύσιμο.

Ας δούμε λοιπόν τις τάσεις που θα επικρατήσουν για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2010-2011.

Η γούνα βγαίνει στο προσκήνιο

Οι επενδυμένες με γούνα μπότες ήταν η πιο ζεστή επιλογή μας από τότε που ήμασταν ακόμα παιδιά. Ένα ζευγάρι μπότες με γούνα στο εσωτερικό τους ποτέ δεν έλειψε από την βαλίτσα του χειμωνιάτικου σαββατοκύριακου στην εξοχή.

Φέτος όμως η γούνα βγαίνει στο προσκήνιο, «ντύνει» τις μπότες απ’ την εξωτερική τους πλευρά και υποψιάζομαι ότι πολύ λίγες από εμάς θα αντισταθούν στο ακαταμάχητο στιλ, που ένα τέτοιο ζευγάρι θα δώσει ακόμα και στο πιο απλό στρετς τζην μας. Όταν δε, έχουν τις ευλογίες οίκων σαν τον Chanel και σχεδιαστών σαν τον Lanvin, οφείλουμε να τους δώσουμε τη δέουσα προσοχή.

Μην ξεχάσεις να δέσεις τα κορδόνια σου

Τα κορδόνια μας κατακτούν όλο και περισσότερο τις τελευταίες σεζόν. Φέτος στολίζουν χαμηλές μπότες και αποτελούν την τάση – έκπληξη για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2010-2011.

Εντυπωσιακές μπότες με κορδόνια είδαμε στις συλλογές των οίκων Fendi, Erdem και Givenchy. Στα μειονεκτήματα αυτής της τάσης θα πρέπει βέβαια να βάλουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να βγάλουμε αυτού του είδους τις μπότες –πράγμα όχι και πολύ σοβαρό εδώ που τα λέμε – μιας και το να αποχωριστείς ένα τόσο hot αξεσουάρ, μπορεί να μας κάνει να θέλουμε να κερδίσουμε κάθε δευτερόλεπτο κοντά του.

Αγκράφες και λουριά

Και μάλιστα όχι μία –έστω εντυπωσιακή- αγκράφα. Η τάση για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2010-11 είναι “όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα”. Μπότες με ατελείωτα μέτρα λουριών και με αμέτρητες αγκράφες επιθυμούν διακαώς να αγκαλιάσουν τα πόδια μας. Και πώς να τους αρνηθούμε, αφού τα λουριά μας αφήνουν το περιθώριο να αυξομειώνουμε το μέγεθός τους ανακαλύπτοντας εκείνη την μικρή αόρατη τρυπούλα σε καθένα τους που θα μας δώσει την άνεση που χρειαζόμαστε για τις πολλές ώρες στο γραφείο, ή την ατελείωτη ορθοστασία στην βραδυνή μας έξοδο.

Θα ξεπεράσουμε και πάλι τον χρόνο που χρειάζεται για να κουμπώσεις και να ξεκουμπώσεις όλες αυτές τις αγκράφες γιατί… τι να κάνουμε βρε κορίτσια, η μόδα θέλει θυσίες. Εντυπωσιακές μπότες με αγκράφες και λουριά βρήκαμε στις συλλογές των Michael Kors, Burberry και Emilio Pucci.

Γόβα – στιλέτο

Φιλενάδες παραδεχτείτε το! Το ξέρω πως περιμένατε να δείτε αυτή την παράγραφο. Οι γόβες στιλέτο δεν είναι τάση. Είναι θεσμός! Και – αν και αμφιβάλω ότι υπάρχει έστω και μία – το να μην έχεις ένα ζευγάρι στιλέτα στην ντουλάπα σου, είναι μέγα ατόπημα.

Και φέτος λοιπόν ένα ζευγάρι γόβες ή – γιατί όχι – ένα ζευγάρι μπότες – στιλέτο κρατούν την πρωτοκαθεδρία κάθε γυναικείας παπουτσοθήκης. Όχι τιποτ’ άλλο βρε κορίτσια, να μην πάνε τσάμπα οι τούμπες που φάγαμε όλες μας στα 5 μας, όταν προβάραμε τα στιλέτα της μαμάς…

Τακούνι (στο) τετράγωνο

Ωραίες και με μπόλικες δόσεις glamour, δε λέω, οι γόβες – στιλέτο, όμως μερικές θέλουμε λίγη περισσότερη ασφάλεια όταν βρισκόμαστε “εκεί πάνω”. Αναστενάξτε λοιπόν με ανακούφιση. Τα κοντό-χοντρα “chunky” τακούνια είναι πάλι στη μόδα για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2010-2011.

Έξτρα τιπ: Στις συλλογές των Michael Kors και Calvin Klein είδαμε τα τετράγωνα τακούνια να συνοδεύονται από «τρακτερωτές» σόλες για έξτρα κράτημα στην ανηφόρα.

Στη «σφήνα»

Μπορεί η δημοτικότητα των τακουνιών–σφήνα να πέφτει, είναι όμως τόσο άνετα που συλλογές σαν των Bottega Veneta και Marni τα συμπεριλαμβάνουν και φέτος.

Άρα οι φανς της άνεσης, που αυτός ο τύπος τακουνιού προσφέρει, μπορούμε και φέτος να τα συμπεριλάβουμε με ασφάλεια στην γκαρνταρόμπα μας.

Ως τη μέση του μηρού

Όοοχι η φούστα. Η μπότα κορίτσια μου. Η περσινή top τάση, που την τίμησαν με ευλάβεια celebrities και απλές θνητές, γράφει και φέτος χιλιόμετρα στις πασαρέλες των Gucci, Roberto Cavalli και Burberry.

Όσες δεν τις τολμήσατε πέρσι, σπεύσατε φέτος! Ευτυχώς μερικά ωραία πράγματα δεν κρατούν μόνο μια φορά (σεζόν sorry)!

Πλατφόρμες και τακούνια στα ύψη

Ναι, το παραδεχόμαστε, οι πλατφόρμες δεν μπορούν να θεωρηθούν η επιτομή της θηλυκότητας. Ούτε μπορούμε να περπατήσουμε πάνω τους με την μεγαλύτερη χάρη.

Όμως… Είναι σικ, είναι παιχνιδιάρικες, είναι ροκ! Γι’ αυτό, let’s rock, φιλενάδες για άλλη μια σεζόν πάνω σε εντυπωσιακές πλατφόρμες των Mary-Kyri, Donatella Versace, Jean Paul Gaultier και Calvin Klein.

Πολυχρωμία

Το ότι είναι χειμώνας, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι πρέπει να έχουμε και μουντή διάθεση.

Κάτι τέτοιο είχαν στο νου τους οι σχεδιαστές των Louis Vuitton και Fendi και συνδύασαν δύο και τρία χρώματα στα παπούτσια του φετινού χειμώνα. Οι ακόμα πιο τολμηρές, ρίξτε μόνο μια ματιά στις προτάσεις των Balenciaga και Donatella Versace!

Πηγή: fe-mail.gr