Κι όμως υπάρχουν υγιεινές και γευστικές τροφές και ροφήματα οι οποίες ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας και σας κρατάνε χορτασμένες για αρκετή ώρα, χωρίς να τσιμπολογάτε ό,τι βρίσκετε μπροστά σας.

Καφές: Όταν καταναλώνεται με μέτρο και με περιορισμένη ποσότητα ζάχαρης, μπορεί να σας περιορίσει την όρεξη και να παρατείνει το αίσθημα ικανοποίησης της πείνας σας.

Η καφεΐνη είναι το βασικό συστατικό το οποίο σας «κόβει» την όρεξη και σας βοηθά να αποφύγετε την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως η καφεΐνη απαλύνει από τους πονοκεφάλους και μας φτιάχνει τη διάθεση.

Ξηροί καρποί (ανάλατοι): Ένα υγιεινό σνακ το οποίο «γεμίζει» το στομάχι μας, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε. Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

Αν τρώτε ξηρούς καρπούς ανάμεσα στα γεύματα, εκτός του ότι θα ικανοποιείτε την πείνα σας, θα αποκτήσετε και λαμπερό δέρμα.

Βρώμη:
Θεωρείται η τέλεια τροφή για πρωινό, καθώς γεμίζει το στομάχι και μας κρατάει για αρκετή ώρα γεμάτες ενέργεια. Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται η καλύτερη τροφή για να μειώσει την όρεξή. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για μια σωστή διατροφή. Δοκιμάστε τη για πρωινό.

Πηγή: myworld.gr