Αμερικανοί επιστήμονες σχεδίασαν ένα τεστ που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια αν η σχέση δύο ανθρώπων θα έχει αίσια εξέλιξη ή αν θα καταλήξει στον χωρισμό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Ρόγκε, κατάφεραν, με τη χρήση του σχετικού κουίζ, να προβλέψουν με επιτυχία για περισσότερα από 50 ζευγάρια αν θα χώριζαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το τεστ χρησιμοποιεί μια ψυχολογική τεχνική για να ανακαλύπτει τι σκέφτονται πραγματικά οι άνθρωποι για το σύντροφό τους. Το τρικ έγκειται ότι το τεστ «κρίνει» ανάλογα με το πόσο εύκολα οι δύο σύντροφοι συσχετίζουν το «έτερον ήμισύ» τους με θετικές ή αρνητικές λέξεις.

«Αυτό που είναι εντυπωσιακό από την έρευνά μας είναι ότι οι μετρήσεις μας φάνηκε να κάνουν καλύτερη δουλειά πρόβλεψης σε σχέση με το τι οι ίδιοι οι άνθρωποι μας είπαν. Οι άνθρωποι που εκδήλωσαν αρνητικά αισθήματα για τους συντρόφους τους, είχαν περίπου επταπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Δρ Ρέγκε.