Το φθινόπωρο με τις βροχές του και την ψύχρα του είναι προ των πυλών, και φυσικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμες και σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας, για να υποδεχθούμε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που έρχονται.

Τα δερμάτινα

Τα δερμάτινα είναι τα πιo «trendy» και δημοφιλή ρούχα γι’ αυτή την εποχή, οπότε θα πρέπει να τα βάλουμε μπροστά στη ντουλάπα μας, μαζί φυσικά και με τα τζιν μας.

Τώρα πια το δέρμα επεξεργάζεται για να είναι ελαφρύ, λεπτό και μαλακό και μπορεί να βαφεί σε οποιοδήποτε χρώμα. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα να μην απορροφά την υγρασία κι έτσι οι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν άφοβα για τη δημιουργία διάφορων ρούχων, από εφαρμοστά γιλέκα μέχρι παλτά. Τα δερμάτινα σακάκια, τα παλτά ή οι ζώνες αναμφίβολα είναι η τέλεια επιλογή για το φθινόπωρο.

Τα πανωφόρια

Τα γνωστά μας πανωφόρια με την κουκούλα ή χωρίς αυτήν, τα μοντγκόμερι ή τα μπουφάν είναι ένα είδος ρούχου, που για τις πρώτες αυτές μέρες του φθινοπώρου θα είναι απαραίτητο για το ντύσιμό μας.

Τα sheepskin μπουφάν και παλτό είναι μια τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες. Για την σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2013 – 2014, οι σχεδιαστές προτείνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, βασισμένες στον αριστοκρατικό συνδυασμό της γούνας και του δέρματος.

Τα μακριά παλτό, είναι μια γραμμή που ακολουθήθηκε στις περισσότερες φετινές συλλογές. Το ρετρό στιλ είναι κυρίαρχη άποψη, καθώς επίσης και ο κλασικός αγγλικός γιακάς.

Κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, για να διαλέξετε το καινούργιο σας πανωφόρι, θα δείτε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι: σπορ, casual ή κλασσικά, τα οποία μπορείτε να φορέσετε όλες τις ώρες της ημέρας.

Κατά κανόνα, έχουν κουκούλα και φερμουάρ κι επιπλέον είναι συνήθως φτιαγμένα από αδιάβροχα υφάσματα ή από δέρμα.

Και τώρα κάποιες συμβουλές, για το πως θα τα φορέσετε…

– Το φόρεμά ή η φούστα που θα φορέσετε, μπορεί να είναι κοντύτερα από ένα τέτοιο πανωφόρι.

– Το φόρεμά σας και το πανωφόρι σας είναι καλό να συνδυάζονται χρωματικά. Ή μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα για το φόρεμά σας κι ένα σκουρόχρωμο κλασσικό χρώμα για το πανωφόρι.

– Εάν θέλετε τονίσετε το κορμί σας, είναι καλό να φορέσετε μια ζώνη. Μπορεί να είναι είτε φαρδιά με μια μεγάλη αγκράφα, είτε στενή που θα την τυλίξετε γύρω από τη μέση σας και θα τη δέσετε μπροστά με έναν συνηθισμένο κόμπο. Η ζώνη, θα πρέπει να δημιουργεί κοντράστ με το ρούχο σας. Είναι επίσης εντυπωσιακό, να φοράτε βραχιόλια και να τυλίξετε λίγο τα μανίκια της ζακέτας σας, για να φαίνονται οι καρποί σας.

– Για μια βραδινή έξοδο, μπορείτε να φορέσετε μια εντυπωσιακή μαντήλα ή ένα boa. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα θυμάται το περσινό σας ρούχο και η εμφάνισή σας θα έχει ένα πολύ σικάτο αποτέλεσμα.

Πηγή: fe-mail.gr