Τις θηλυκές παρουσίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τη σχέση με τον σύντροφό τους, διαισθάνονται οι περισσότερες γυναίκες, ακούγοντας απλά και μόνο τον ήχο της φωνής τους.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπό τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences».

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν διάφορες γυναικείες φωνές ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν. Αφού πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που άκουσαν τις ίδιες φωνές, προέβλεψαν τις φωνές που είχαν προτιμήσει οι άνδρες!

«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους», δήλωσε ο Πουτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο (παίζει ρόλο αν η φωνή της ακούγεται νεανική και …πολλά υποσχόμενη), αλλά και στο πώς οι γυναίκες «πιάνουν στον αέρα» τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, ηθοποιοί όπως η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Τζένιφερ Τίλι έχουν εκείνη την χροιά φωνής που οι άνδρες βρίσκουν κατ’ εξοχήν ελκυστική. Σύμφωνα πάντως με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα, έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία, αρέσει στις γυναίκες.