Το καλοκαίρι τα πόδια μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα, γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να τα έχετε συνεχώς περιποιημένα.

Ένα καλό πεντικιούρ είναι απαραίτητο για να έχετε όμορφα πόδια, αλλά δεν πρέπει να σταματάτε εκεί, καθώς όσο μεγαλώνουμε το δέρμα των ποδιών μας σκληραίνει, κιτρινίζει και αποκτά κάλους, με αποτέλεσμα τα πόδια μας χρειάζονται έξτρα φροντίδα.

Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να έχετε όμορφα και περιποιημένα πόδια…

Ξηρότητα: Να ενυδατώνεστε καθημερινά. Για να είναι τα πόδια σας μαλακά θα πρέπει να απλώνετε μία κρέμα για τα πόδια, αμέσως μετά το μπάνιο σας, όταν το δέρμα σας θα είναι ακόμα νωπό.

Εάν τα πόδια σας είναι πολύ ξηρά, τότε συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για το ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσετε.

Σκληρά νύχια: Σε αντίθεση με τα νύχια των χεριών σας, τα οποία γίνονται πιο αδύναμα όσο μεγαλώνετε, τα νύχια των ποδιών σας σκληραίνουν με την πάροδο του χρόνου.

Πριν κοιμηθείτε, απλώνετε λίγη βαζελίνη στα νύχια των ποδιών για να μαλακώσουν. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε πεντικιούρ χωρίς να ταλαιπωρείστε.

Παρανυχίδες: Οι παρανυχίδες είναι αρκετά ενοχλητικές και μερικές φορές επίπονες, γι’ αυτό και η περιποίησή τους είναι απαραίτητη.

Να βάζετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά και αμέσως μετά να απλώνετε ένα λάδι για τις παρανυχίδες (το οποίο μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο).

Πηγή: myworld.gr