Τρεις ινδοί σπουδαστές Μηχανικής κατασκεύασαν το απόλυτο αποτρεπτικό για σεξουαλικές επιθέσεις και μάλιστα σε συσκευασία εσωρούχου.

Ο αποτροπιασμός της ινδικής κοινωνίας μετά τα πρόσφατα ζοφερά γεγονότα ώθησε τους πολυμήχανους φοιτητές να φτιάξουν μια συσκευή για την προστασία των γυναικών της χώρας τους από επιθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης: ένα εσώρουχο που εκπέμπει ηλεκτροσόκ και ειδοποιεί ταυτοχρόνως την αστυνομία και την οικογένεια της γυναίκας για την επίθεση.

Η συσκευή, που ονομάζεται Society Harnessing Equipment (SHE), είναι στο στάδιο της τελειοποίησης και αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο.

«Το εσώρουχο διαθέτει GPS, GSM και αισθητήρες πίεσης, είναι ικανό να προκαλεί ηλεκτροσόκ 3.800 kV και να ειδοποιεί αστυνομία και γονείς», δηλώνει η συν-εφευρέτρια Manisha Mohan. Το εσώρουχο μπορεί να επαναλάβει το ηλεκτροσόκ 82 φορές, παρέχοντας στη γυναίκα προστασία από ενδεχόμενη απόπειρα για ομαδικό βιασμό.

Η ομάδα των σπουδαστών αποφάσισε να τοποθετήσει το κλειστό κύκλωμα στο σουτιέν και όχι στο κάτω μέρος του εσωρούχου, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν σε θύματα βιασμών και αστυνομικούς πληροφορήθηκαν ότι οι βιαστές επιτίθενται συνήθως πρώτα στο στήθος.

«Ο άντρας που θα προσπαθήσει να κακοποιήσει σεξουαλικά ένα κορίτσι θα πάθει την πλάκα της ζωής του όταν οι αισθητήρες πίεσης τεθούν σε λειτουργία», εξηγεί η Mohan. Οι εφευρέτες του ηλεκτροφόρου εσωρούχου είναι φοιτητές στο SRM University, μια από τις κορυφαίες σχολές Μηχανικής της Ινδίας: ο Niladri Basu (αριστερά), η Manisha Mohan (κέντρο) και η Rimpi Tripathy (δεξιά).

Οι τρεις νέοι κινητοποιήθηκαν για δράση μετά τον φριχτό ομαδικό βιασμό και τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό γυναίκας μέσα σε λεωφορείο του Νέου Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο…