Αυτό το ΣΚ έχουν την τιμητική τους οι Γιατροί του Κόσμου. Δεν είναι λίγα και τα 20 χρόνια προσφοράς τους στον πλανήτη. Η θεατρική μας πρόταση, είναι για τους μικρούς μας φίλους, ένα οικολογικό παραμύθι με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική με παραδοσιακά ακούσματα. Από τη θεατρική ομάδα των Γιατρών του Κόσμου «Νορετζί».

Η ιστορία έχει ως εξής: Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και υπόσχεται να τους βοηθήσει. Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες να σώσουν τον τόπο τους; Και πώς θα το κάνουν αυτό; Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι μικροί θεατές συμμετέχουν και να αλλάζουν ό,τι δεν τους αρέσει επεμβαίνοντας και εξελίσσοντας την πλοκή του έργου!
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Δωρεάν Είσοδος για Όλα τα Παιδιά! 8 ευρώ για τους ενήλικες – συνοδούς των παιδιών.

Σημειώνουμε ότι από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στο Γκάζι, θα υπάρχει μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις! Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της,καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 20 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης. Μιας πόλης, για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να μάθουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας στις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της παίρνουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών μαθαίνουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία, τις αξίες του αθλητισμού. Αποκτούν μια καινούρια οπτική για τα πράγματα και ανακαλύπτουν τη χαρά του δημιουργικού παιχνιδιού!

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 19.00.

! Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά αλλά και παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις.