Το παιδί και οι εξωσχολικές δραστηριότητες

Η ηλικία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο για να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία


ΓΥΝΑΙΚΑ
12:36
05/11/2018
Το παιδί και οι εξωσχολικές δραστηριότητες
1
loading

Τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης του παιδιού με εξωσχολικές δραστηριότητες είναι πολλά, όμως πρέπει να γίνεται με κάποιες προϋποθέσεις για να μην καταλήγει να το βλέπει σαν αγγαρεία:

Το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθείτε αν η τάδε ή δείνα εξωσχολική δραστηριότητα είναι μέσα στα ενδιαφέροντα του παιδιού. Αν έχει εκφράσει επιθυμία να ασχοληθεί, είναι θαυμάσια ευκαιρία να το γράψετε κάπου. Αντιθέτως, αν είναι μια δραστηριότητα που απλά αρέσει σε εσάς ή τη θεωρείτε χρήσιμη για εκείνο, μην κάνετε το βήμα.

Καταλήξατε λοιπόν με το παιδί ότι θέλει, για παράδειγμα, να το γράψετε σε κάποιο ομαδικό άθλημα. Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν έχει χρόνο και αν το πρόγραμμά του μπορεί να συμβαδίσει με το αντίστοιχο της ομάδας.

Είναι επίσης σημαντικό να σας εμπνέει εμπιστοσύνη ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με το παιδί σας και όχι να αποτελέσει βασικό κριτήριο εγγραφής μόνο το κόστος. Να νιώσετε ότι είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου και ότι γνωρίζει την ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Ο λόγος ύπαρξης των εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι η εκτόνωση και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων στον ελεύθερο χρόνο του παιδιού. Προσοχή λοιπόν να μην υπερφορτώσετε το πρόγραμμά του με τέτοιες δραστηριότητες και καταλήξει να πιέζεται και να μην τις απολαμβάνει.

Η ηλικία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο για να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε μια εξωσχολική δραστηριότητα. Μπορεί δηλαδή να μην είναι ώριμο πνεματικά, οπότε το να βιάζεστε να μάθει κάτι νωρίτερα από αυτό που μπορεί, είναι ανώφελο.

Τέλος, φροντίστε ώστε να έχει τη δυνατότητα το παιδί στην καθημερινότητά του να περνάει χρόνο μαζί σας, αλλά και να χαλαρώνει στο σπίτι. Δε χρειάζεται να είναι μονίμως απασχολημένο με κάτι εκτός σπιτιού!

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar παπατζας

    Ελα ντε εαν το παιδι δεν θελει να κανει κατι που δεν του αρεσει γιατι να το κανει με το ζορι.Αυτα λεω και εγω , και η γυναικα μου λεει τα δικα τις .Δωστε μου και αλλα λεφτα να το τρεχω τι αλλο να πω.Και ακομα ειναι 2 χρονων.Που να το παω τοσο μικρο παιδι υμαρτων, λες και εγω 2 χρονων εκανα σουπερ αθληματα.Η πεθερα μου λεει οτι θα την στειλει σε σχολη χορου.Οτι ναναι.Εμενα ομως δεν με ρωταει κανενας και θα παρω αναποδες και θα τις στειλω για αθλοπαιδιες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει