Καταρχάς, θα χρειαστείτε μία ποσότητα αντηλιακού ίση με ένα σφηνάκι (περίπου 2 κ.σ.) για να καλύψετε όλο το σώμα σου από άκρη σε άκρη.
Κρατήστε 1 κ.γ. για το πρόσωπό σου. Απλώστε τό  το σε στεγνή επιδερμίδα μισή ώρα πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Μην ξεχνάτε τις ευαίσθητες περιοχές που έχουν την τάση να καίγονται εύκολα (π.χ. τα αφτιά). Επαναλάβετε την επάλειψη κάθε 2 ώρες ή αμέσως μετά το μπάνιο. Εάν είσαι φαν των σπορ, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο αντηλιακό.

Τι δείκτη προστασίας πρέπει να έχει το αντηλιακό μου;

Οι δερματολόγοι συνηθίζουν να συστήνουν τα προϊόντα που έχουν δείκτη προστασίας 15. «Παρ’ όλα αυτά, αν δεν το εφαρμόζετε σωστά ή στη σωστή ποσότητα ο βαθμός αντηλιακής προστασίας σας είναι αντίστοιχος με αυτόν που θα είχατε αν χρησιμοποιούσατε ένα προϊόν με SPF 6 ή 7», υποστηρίζει ο Andrew Kaufman, MD, βοηθός καθηγητής δερματολογίας στο UCLA.

Σε γενικές γραμμές, τα αντηλιακά με δείκτη πάνω από 30 είναι ιδανικά για όσους έχουν ευαισθησία στον ήλιο, παίρνουν φάρμακα, έχουν εκ γενετής σημάδια, κάνουν ορμονοθεραπεία ή βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρκίνο του δέρματος.

Η λοσιόν, το σπρέι ή το στικ παρέχει μεγαλύτερη προστασία;

Δεν υπάρχει κάποια φόρμουλα που να παρέχει περισσότερη προστασία από κάποια άλλη. «Όσο πιο σωστά απλώνετε το αντηλιακό, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνετε την προστασία του», εξηγεί ο Henry W. Lim, MD, μέλος του Skin Cancer Foundation.

Πηγή: myself.gr