Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες μπορούν με ακρίβεια να μαντέψουν το εισόδημα ενός άνδρα κοιτώντας απλά το πρόσωπό του για μερικά δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που εκπόνησαν τη μελέτη, μια ματιά στο δέρμα και στα μάτια ενός άνδρα αρκεί για να καταλάβει μια γυναίκα την οικονομική του κατάσταση.

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», οι πιο εύρωστοι οικονομικά άνδρες έχουν καλύτερη διατροφή και καλύτερο τρόπο ζωής.

Αυτό αντανακλάται στην εικόνα τους, καθώς το δέρμα τους και το βλέμμα τους αποπνέει μια διαφορετική λάμψη.

«Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι είναι θέση να ανιχνεύσουν την αξία ενός ανθρώπου μέσα από το πρόσωπό του/της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ερευνητική ομάδα για να προσθέσει: «Στην περίπτωση των ανδρών, η γοητεία του προσώπου προβλέπει εξαιρετικά το οικογενειακό εισόδημα…

Προτείνεται ότι η αναπτυξιακή σταθερότητα που συνδέεται με την κοινωνική τάξη μπορεί να εκφραστεί από τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Φαίνεται πως οι παρατηρητές κατανοούν πιο εύκολα τη σύνδεση μεταξύ προσώπου και κοινωνικής τάξης όταν παρατηρούν πρόσωπα ανδρών παρά πρόσωπα γυναικών».

Ένα από τα συμπεράσματα των ερευνητών είναι πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μαντέψουν με ακρίβεια το εισόδημα ενός νοικοκυριού παρατηρώντας το πρόσωπο του άνδρα παρά της γυναίκας.