Τι κερδίζουν τα παιδιά που παίζουν εκτός σπιτιού

Το παιχνίδι στην ύπαιθρο είναι από τις καλύτερες μεθόδους κοινωνικοποίησης


ΓΥΝΑΙΚΑ
16:45
17/04/2018
Τι κερδίζουν τα παιδιά που παίζουν εκτός σπιτιού
2
loading

Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και λιγότερα παιδιά επιδιώκουν να συναντούν τους φίλους τους για παιχνίδι σε χώρους εκτός σπιτιού. Θα ήταν όμως θαυμάσιο να επιστρέψουν στις αλάνες, μιας και τα οφέλη είναι σημαντικά:

Όταν τα παιδιά παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, γίνονται δέκτες πολλαπλών ερεθισμάτων ταυτόχρονα. Καμία σχέση δηλαδή με το ελεγχόμενο και πεπερασμένο περιβάλλον του σπιτιού.

Εκτός σπιτιού έχουν ένα αίσθημα ελευθερίας και ανεμελιάς. Το παιχνίδι στο σπίτι σίγουρα δεν προσφέρει την ίδια ευεξία.

Με τα ομαδικά παιχνίδια, παρέχεται η δυνατότητα να γυμναστούν και να μαθαίνουν να συντονίζουν αποτελεσματικά τις κινήσεις τους.

Μέσα από μια σειρά αθλοπαιδιών, γνωρίζουν καινούριες έννοιες και δυνατότητες όπως η ταχύτητα, η ισορροπία και η επιδεξιότητα.

Τέλος, το παιχνίδι στην ύπαιθρο είναι από τις καλύτερες μεθόδους κοινωνικοποίησης, αφού καλούνται να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με άλλα παιδάκια.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar DNE1974

    Αν και η τεχνολογία έχει μπει εδώ και 35 χρόνια στη ζωή μου , ποτέ δε θα ξεχάσω εκείνα τα όμορφα χρόνια τέλη 10ετίας του 50 και μετά. Τότε που στον ελεύθερο χρόνο μας ή θα βάζαμε τα παλιά μας τα παπούτσια ή τις Ελβιέλες μας για να παίξουμε στην αλάνα μπάλα με την άλλη γειτονιά ή θα παίρναμε τις ασπίδες μας , τα σπαθιά μας και τα κοντάρια μας για να πολεμήσουμε με τα παιδιά της άλλης ή των άλλων γειτονιών. Α να μη ξεχάσω είχαμε και το κρυφτό ( συνήθως βραδάκι ) , το κυνηγητό τα μήλα , τη μακρυά γαϊδούρα , τις γκαζές , το ξυλίκι , το κουτσό , την αμπάριζα αλήθεια τι να πρωτοθυμηθώ .Χρόνια που όσες ανέσεις και να μας δώσει η τεχνολογία την ομορφιά εκείνων δε θα μπορέσει ποτέ να μας δώσει

  2. avatar Μογλης

    Ποιο παιχνίδι; Εγώ τα βλέπω από 3 χρόνων με ένα κίνητο στο χέρι. Πάμε στη πλατεία βόλτα κ βλέπω πηγαδάκια παιδάκια με κινητά να παίζουν αντί με μπάλα, λάστιχο κλπ κλπ... ναι όντως ανέμελα ... τι να πω!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει