Το πιο άσχημο πράγμα στο σώμα μιας γυναίκας, όπως παραδέχονται όλοι, είναι η κυτταρίτιδα. Όμως, υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτήν. Το μασάζ είναι ένας από αυτούς. Αυτό βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς και την απομάκρυνση των τοξίνων από το σώμα σας.

Το λεμφικό μασάζ, όπως λένε οι ειδικοί, είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζεται από φυσιοθεραπευτές και αποτελεί μια χαλαρωτική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ενώ θα πρέπει να γίνεται μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα σε όσες έχουν ιδιαίτερα πρόβλημα. Η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά με μια ώρα.

Πώς γίνεται

Οι κινήσεις του μασάζ είναι συνήθως απαλές. Κατά τη διάρκεια του μασάζ το πιθανότερο είναι να νοιώσετε ευεξία και χαλάρωση, αν παρόλα αυτά αισθανθείτε δυσφορία ενημερώστε το θεραπευτή. Βέβαια, εσείς που δεν έχετε ξανακάνει, υπάρχει περίπτωση να κάνετε μελανιές (μην ανησυχήσετε, είναι συνηθισμένο) και πρέπει να γνωρίζετε ότι πονάει ελάχιστα…

Κάντε το μόνες σας!

Μπορείτε πάντως να… χτυπήσετε την κυτταρίτιδα, εάν αξιοποιήσετε τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και να την απλώσετε στην περιοχή που έχει το πρόβλημα και να κάνετε ελαφρύ μασάζ.

Φτιάξτε μόνη σας μια κρέμα βάσης, βάζοντας 5 με 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, 5 σταγόνες γερανιού, 4 πεύκου και 5 λεβάντες. Απλώστε την κάνοντας απαλό μασάζ όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να κάνετε μασάζ σε περιοχή όπου το δέρμα σας είναι ερεθισμένο ή σε περίπτωση που είστε έγκυος.