Τα λάθη που κάνουν οι νέοι μπαμπάδες

Οι αλλαγές μετά τη γέννηση του παιδιού


ΓΥΝΑΙΚΑ
13:44
29/03/2018
Τα λάθη που κάνουν οι νέοι μπαμπάδες
3
loading

Λίγο τα κατάλοιπα του παρελθόντος, λίγο η αμέλεια και η απειρία, κάνουν αρκετούς άντρες που έγιναν για πρώτη φορά μπαμπάδες να υποπίπτουν σε λάθη και παραλείψεις σε διάφορους τομείς που άπτονται της νέας πραγματικότητας μετά τη γέννηση του παιδιού.

Φοβούνται να δείχνουν συχνά την τρυφερή τους πλευρά και γενικά να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί με το παιδί τους, αφού «είναι άντρες» και δε συνάδει με τη φύση τους. Ένα από τα κατάλοιπα του παρελθόντος στα οποία κάναμε μνεία παραπάνω…

Είναι περισσότερο αμελείς από τη σύντροφό τους, όταν κληθούν να μείνουν με το παιδί μόνοι τους για κάποιες ώρες. Φυσικά δεν εννοούμε ότι αφήνουν, για παράδειγμα, το παιδί νηστικό, αλλά για λιγότερο σημαντικά ζητήματα, τα οποία η μαμά θα διεκπεραίωνε στην εντέλεια αν ήταν παρούσα-για ευνόητους λόγους.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού τους, νιώθουν παραμελημένοι, επειδή η σύντροφός τους ασχολείται, σχεδόν εξ ολοκλήρου με εκείνο. Καλό είναι να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απόλυτα λογικό να αποτελεί το μωρό πρώτη προτεραιότητα και για τους δυο τους, όχι μόνο για τη σύντροφο. Οι προσωπικές ανάγκες και οι ανασφάλειες των γονιών έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Δείχνουν απροθυμία ή έστω έλλειψη διαθεσιμότητας να μοιραστούν με τη σύντροφό τους τις δουλειές του σπιτιού ή να τη βοηθήσουν με το παιδί και, όταν το κάνουν, γίνεται κατόπιν δικής της προτροπής. Έτσι, η χείρα βοηθείας που παρέχουν χάνει το πραγματικό νόημά της, αφού στερείται αυθορμητισμού.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αχα

  Εχει σβηστει η επικεφαλιδα
  Το πρωτο αρθρο που αναιβηκε στο ιντερνετ
  Για τοοοσο παλια μιλάμε

 2. avatar Ντ!νος

  η betty boop το έγραψε;

 3. avatar tzak

  Νομίζετε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει